Zomerse omstandigheden bij Oostrum-partij! · Foto('s): 

Zomerse omstandigheden bij Oostrum-partij!

woensdag 10 juli 2013

Op 6 juli 2013 had k.v. de Trochsetters traditiegetrouw de Oostrum-partij op de agenda staan, welke elk jaar gesponsord wordt door Café Fryslân en Bouwbedrijf Visser. Normaliter wordt deze partij verkaatst op de ijsbaan in Oostrum. Echter door de vele regen van de afgelopen tijd was de conditie van het veld niet voldoende en werd er besloten om in Ee te kaatsen. De zomer heeft eindelijk zijn intrede gemaakt en de “moai waar keatsers” hadden hun kaatswanten ook weer uit de kast gehaald, zodat er 18 kaatsers zich hadden aangemeld. Er werd gekaatst in 2 poules van 3.

De eerste omloop verliep vrij vlot; in poule A wonnen Harm Sijtsma, Pieter Knoop en Sytske de Vries vrij gemakkelijk met 5-0 6-4 van Pieter Wouda, Fokke Meirink en Rutger Veltman. In poule B ging de strijd tussen de favorieten Gerard Sipma, Raymond Hoekstra, Ronny de Wit en Riemer Hoekstra, Diemer Meirink, Marten Jan Borger. Dit werd een 5-3 overwinning voor Gerard cs. De tweede omloop ging wederom in een rap tempo; Pieter Wouda cs. moesten aantreden tegen Sven de Jong, Lieuwe Jan Huisman en Aaltje Sipma-Minnema. Pieter en z’n maten konden het niet bolwerken tegen het degelijke partuur van Sven en de stand werd 5-0 6-2. In poule B wisten Riemer cs. de partij te winnen van Jacco de Jong, Jan Klaas de Graaf en Gauke Bouma met 5-3 6-2.

Tijd voor de derde omloop, waar fanatiek werd gestreden om de plekken in de finale. In poule A kaatsten Harm cs. tegen Sven cs. deze derde omloop. Deze partij werd prooi voor Harm en zijn maten, mede door degelijk opslagwerk van Sytske. Zij verraste menigmaal de voorinse met lastige balletjes. De stand werd 5-1 6-4. In poule B werd er “dreecher” gekaatst. In deze partij hadden Gerard cs. aan vier eersten genoeg voor een plek in de finale. Echter Jacco, Jan Klaas en Gauke hadden wat anders in gedachten; er werd onder zeer warme omstandigheden gestreden alsof hun leven er van af hing. Dit resulteerde er dan ook in dat alle blokjes aan de telegraaf kwamen te hangen, helaas voor Gerard cs. werd de bal voor de kaats gekeerd en wonnen Jacco c.s de partij. Maar Sipma cs. hadden de finaleplek al binnen.

De strijd om de derde prijs ging tussen Sven cs. en Riemer cs. Bij partuur Sven c.s. was de koek op, zodat Riemer en z’n maten met 5-1 6-2 wonnen. De finale ging tussen Gerard cs. en Harm cs. De zware partij van de vorige omloop had geen invloed op het partuur van Gerard. Partuur Sijtsma werd gek van voorinse Raymond van de tegenpartij, die door “tûk” kaatsen elke kaats pakte. Hierdoor kwamen zij al gauw op 2-0 voorsprong kwamen. Maar Sijtsma en z’n maten kwamen terug en vanaf daar ging het gelijk op. Ook deze omloop moesten alle blokjes aan de telegraaf. Door oppeppende woorden van Raymond en Ronny kreeg Sipma nog een laatste ‘energyboost’, die dan ook de partij besliste met een ‘tusseninse bal’ die in het perk bleef. De kransen waren dan ook voor Gerard Sipma, Raymond Hoekstra en Ronny de Wit. De tweede prijs ging naar Harm Sijtsma, Pieter Knoop en Sytske de Vries en de derde prijs was voor Riemer Hoekstra, Diemer Meirink en Marten Jan Borger©

Foto:Foto BruKro

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?