Zonnepanelen officieel in werking · Foto('s): 

Zonnepanelen officieel in werking

zondag 24 maart 2013

Afgelopen donderdagmiddag werden op de vier locaties van het Nordwin College de zonnepanelen officieel in werking gesteld. De vier locaties Leeuwarden, Heerenveen, Sneek en Buitenpost waren via een Skype-verbinding met elkaar verbonden. De start van het zonnepanelenproject vond op al de locaties tegelijkertijd plaats. Via eenSkype-verbinding was het voor de leerlingen mogelijk om de ingebruikname op de andere locaties te volgen.

‘Koersen op Duurzaamheid’ is de nieuwe koers van het Nordwin College. Onderdeel daarvan is het plaatsen van zonnepanelen op de schoolgebouwen van de verschillende locaties. Op die manier wordt het onderdeel Energiebesparing, een concreet voornemen uit het Koersbeleidsplan, gerealiseerd. Bij het zonnepanelenproject werkt het Nordwin College samen met het Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

Op het dak van de school in Buitenpost zijn achtentwintig zonnepanelen geplaatst. Op een scherm in de hal van de school is naast de opbrengst van de zonnepanelen ook de vermeden uitstoot van kooldioxide voortdurend te volgen.

Door het uitvoeren van projecten op het gebied van duurzaamheid probeert het Nordwin College als Eco-school de leerlingen milieubewuster te maken. Het begrip duurzaamheid,dat bij het zonnepanelenproject duidelijk benadrukt werd, zal ook in de toekomst voor iedereen een grote rol blijven spelen.

© Foto’s: Jan Roosdorp en verslag

Zonnepanelen officieel in werking · Foto('s): 
Zonnepanelen officieel in werking · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio