Zonnepanelen officieel in werking · Foto('s): 

Zonnepanelen officieel in werking

zondag 24 maart 2013

Afgelopen donderdagmiddag werden op de vier locaties van het Nordwin College de zonnepanelen officieel in werking gesteld. De vier locaties Leeuwarden, Heerenveen, Sneek en Buitenpost waren via een Skype-verbinding met elkaar verbonden. De start van het zonnepanelenproject vond op al de locaties tegelijkertijd plaats. Via eenSkype-verbinding was het voor de leerlingen mogelijk om de ingebruikname op de andere locaties te volgen.

‘Koersen op Duurzaamheid’ is de nieuwe koers van het Nordwin College. Onderdeel daarvan is het plaatsen van zonnepanelen op de schoolgebouwen van de verschillende locaties. Op die manier wordt het onderdeel Energiebesparing, een concreet voornemen uit het Koersbeleidsplan, gerealiseerd. Bij het zonnepanelenproject werkt het Nordwin College samen met het Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

Op het dak van de school in Buitenpost zijn achtentwintig zonnepanelen geplaatst. Op een scherm in de hal van de school is naast de opbrengst van de zonnepanelen ook de vermeden uitstoot van kooldioxide voortdurend te volgen.

Door het uitvoeren van projecten op het gebied van duurzaamheid probeert het Nordwin College als Eco-school de leerlingen milieubewuster te maken. Het begrip duurzaamheid,dat bij het zonnepanelenproject duidelijk benadrukt werd, zal ook in de toekomst voor iedereen een grote rol blijven spelen.

© Foto’s: Jan Roosdorp en verslag

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Zonnepanelen officieel in werking · Foto('s): 
Zonnepanelen officieel in werking · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio