Zorgen om 26 leegstaande woningen Drogeham · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Zorgen om 26 leegstaande woningen Drogeham

woensdag 17 november 2021

DROGEHAM – Gemeentebelangen Achtkarspelen (GBA) heeft ernstige zorgen over 26 leegstaande woningen aan de Boskloane en de Slotstrjitte in Drogeham. Deze huurwoningen (eigenaar SWA Buitenpost) staan volgens de omwonenden al meer dan anderhalf jaar leeg. Er gebeurt volgens de politieke partij niets met deze woningen en voor de omgeving is het een aanfluiting om in de buurt van deze woningen te verkeren, c.q. te wonen.

Met de nadering van de oudejaarsnacht maken de omwonenden zich ernstige zorgen omdat zij vanuit de omgeving hebben vernomen dat men van plan is om ernstige vernielingen aan te richten aan deze woningen. Denk hierbij aan het ingooien van de ruiten en het mogelijk naar binnen gooien van vuurwerk met alle gevolgen van dien.

De omwonenden hebben diverse keren contact gehad met de SWA maar kregen nooit een duidelijk antwoord op hun vragen wanneer er gesloopt gaat worden en wanneer er wordt overgegaan tot herbouw. Er zou sprake zijn van vleermuizen in en rondom de huizen, waardoor de vertraging zou zijn opgelopen. Ook de oude bewoners wachten al meer dan anderhalf jaar op mogelijke nieuwbouw. Op dit moment is de woningnood erg hoog. GBA ziet op dit moment ook langdurige leegstand in Surhuizum en Harkema en voor deze huizen geldt in principe hetzelfde.

Gemeentebelangen Achtkarspelen heeft dan ook de nodige vragen aan het college. Of zij bekend zijn met de problematiek ten aanzien van de leegstaande woningen aan de Boskloane en de Slotstrjitte te Drogeham. Of het gemeentebestuur voornemens is maatregelen te nemen ter voorkoming van mogelijke vernielingen c.q. brandstichting in de genoemde straten. En of het college contact met de SWA over het tijdstip waarop zij denken over te gaan tot sloop. Ook wil de partij weten of er afspraken zijn wanneer er wordt begonnen met nieuwbouw. Zo nee, is het college nog van plan er bij de SWA op aan te dringen om zo snel mogelijk over te gaan tot realisering van dit bouwplan.

Zorgen om 26 leegstaande woningen Drogeham · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio