Zwaagwesteinde sluit het seizoen af met een nederlaag tegen SC Kootstertille · Foto('s): VV Zwaagwesteinde
  VV Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde sluit het seizoen af met een nederlaag tegen SC Kootstertille

maandag 29 mei 2023

DE WESTEREEN – Zwaagwesteinde is er niet in geslaagd om het seizoen af te sluiten met een overwinning. Thuis tegen SC Kootstertille werd met 1-3 verloren. Veel pijn deed de nederlaag niet aangezien er niets meer op het spel stond. SC Kootstertille was al verzekerd van nacompetitie voor promotie, Zwaagwesteinde had de kans daarop al verspeeld. Zo komt Zwaagwesteinde ook volgend seizoen weer uit in de derde klasse.

In de openingsfase golfde het spel op en neer, de eerste grote kans kwam op naam van Ronaldo Jansen. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden, maar zijn schot ging rakelings over het doel van ex-Zwaagwesteinde doelman Anko Uitterdijk. Naast Uitterdijk speelde ook oud-Zwaagwesteinde speler Frans Kuipers mee bij de Tilsters. Er leek niet veel aan de hand voor Zwaagwesteinde totdat SC Kootstertille een gemakkelijk gegeven vrije trap kreeg. De naar Harkemase Boys vertrekkende Gerbrand Waaksma posteerde zich achter de bal en wist keeper Marvin Heidstra te verrassen in de verre hoek: 0-1. Zwaagwesteinde was even van de leg na het tegendoelpunt en kreeg 9 minuten opnieuw een doelpunt om de oren. Aize Strom wist te profiteren van geschutter van doelman Marvin Heidstra en maakte de 0-2 voor de gasten. Zwaagwesteinde probeerde nog wel wat terug te doen voor de rust, maar een schot van Ronaldo Jansen werd een prooi voor Anko Uitterdijk. Vlak voor rust maakte SC Kootstertille het nog erger voor Zwaagwesteinde, na goed voorbereidend werk van Gerbrand Waaksma wist Jouke Waaksma de 0-3 binnen te tikken. Een schot van Justin Sletering bracht geen verandering meer in de tussenstand, waardoor beide ploegen met een 0-3 stand gingen rusten.

Na de rust was Zwaagwesteinde duidelijk van plan wat aan de achterstand te doen. De thuisclub zocht de aanval en SC Kootstertille loerde wat meer op de counter. Er kwamen ook een aantal schotkansen en mogelijkheden via vrije trappen, maar doelpunten leverde dit niet op voor de equipe van Dick Sangers en Klaas de Boer. Rond de 70e minuut kregen de (meeste) afscheidnemende spelers een publiekswissel en mocht de afscheidnemende doelman Ruben Harmens nog minuten maken. Ook Westereender trainer Pieter Santema van SC Kootstertille greep dit moment aan om wat verse krachten in te brengen en hij gunde de vertrekkende Gerbrand Waaksma een publiekwissel. Uiteindelijk wist Zwaagwesteinde in de 78e minuut toch een eretreffer te maken. Invaller Jorrit Hansma was eerder bij de bal dan de ingevallen doelman Albert-Jan Merkus, Hansma werd vervolgens aangetikt, waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Justin Sletering benutte de penalty en bracht de stand op: 1-3. Hierbij bleef het en zo ging het seizoen van Zwaagwesteinde als een nachtkaars uit.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van Bouke Geert Vaatstra (leider), Tako van Wieren (grensrechter) en de spelers Henk van der Wal, Durk van der Wal, Sybrant Heidstra en Ruben Harmens. Zij werden bedankt voor bewezen diensten bij het eerste elftal van Zwaagwesteinde en werden gefêteerd met bloemen en fraaie cadeaus. Bedankt mannen!

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00