Zwaagwesteinde wint in de blessuretijd van Hardegarijp · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Zwaagwesteinde wint in de blessuretijd van Hardegarijp

zondag 24 oktober 2021

HURDEGARYP – Na drie nederlagen heeft Zwaagwesteinde in de uitwedstrijd tegen Hardegarijp drie belangrijke punten weten te pakken. In een wat matte wedstrijd leek de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel te eindigen, totdat Zwaagwesteinde in de slotminuut een corner kreeg en met enig fortuin benutte (1-2).

In de beginfase was het aftasten van beide ploegen, de bal werd wat naar elkaar toegeschoven, maar tot gevaar voor beide doelen leidde dit niet. In de 10e minuut kwam het eerste gevaar van Hardegarijp een misverstand tussen Justin Sletering en Marvin Heidstra leidde tot een kansje voor een van de voorwaartsen van Hardegarijp, maar de inzet ging over het doel. In de 17e minuut was het wel raak voor Hardegarijp. Een goede steekbal van Robin van den Akker bracht Jesse Bosma in scoringspositie en oog in oog met Marvin Heidstra faalde hij niet (1-0). Zwaagwesteinde was in de 28e minuut voor het eerst dreigend via een vrije trap van Pier Santema, maar zijn inzet belandde op het dak van het doel. Trainer Jan Mulder moest voor de rust nog tweemaal gedwongen wisselen. Eerst raakte Sven Rozema geblesseerd aan zijn enkel en vlak voor rust moest ook Durk van der Wal de strijd staken met een hamstringblessure. Henri van Wieren en Jorrit Hansma kwamen als invallers in het veld. De wedstrijd kabbelde rustig door zonder noemenswaardige hoogtepunten en zo ging Zwaagwesteinde met een 1-0 achterstand rusten.

De tweede helft startte Zwaagwesteinde prima, er werd van meet af aan de aanval gezocht en met meer energie en passie werd er getracht om de gelijkmaker te forceren. Dit leverde meteen een kansje op voor Jorrit Hansma in de 47e minuut, na een voorzet van Wymer de Vries, maar zijn kopbal ging over het doel. Een minuut later was het de diepgaande Jan Eisma die op kon stomen richting het doel van Hardegarijp, hij schoot de bal onder keeper Jouke Vleer door en zette beide ploegen op gelijke hoogte (1-1). Dit was een mooie opsteker voor Zwaagwesteinde en op dat moment ook verdiend. Hardegarijp trainer Gerrie Schouwenaar trachtte door een viertal wisselspelers in te brengen het tij te keren en weer op jacht te gaan naar de voorsprong. Hardegarijp was er in de 65e minuut dichtbij via invaller Rudolf Beimers, maar zijn inzet van dichtbij was te slap om Marvin Heidstra te verschalken. Zwaagwesteinde was aan de andere kant ook dichtbij toen Robin Feenstra vanaf links een prachtige crosspass gaf op Wymer de Vries, die uitstekend binnenschoot, maar keeper Jouke Vleer had een uitstekende reflex in huis en keerde de inzet. In de slotfase was Hardegarijp nog een aantal keren dreigend, maar Marvin Heidstra redde prima op een schot van invaller Rick de Groot en Zwaagwesteinde kwam goed weg toen een lob van Lars Boersma op de lat belandde. Zwaagwesteinde leek zich te verzoenen met een gelijkspel, maar verdiende in de slotseconden nog een corner. Pier Santema nam de corner laag en in een mêlee van spelers belandde de bal via een verdediger van Hardegarijp achter doelman Jouke Vleer (1-2). Niet veel later floot scheidsrechter Aartsen voor de laatste keer en konden de drie punten in de tas naar De Westereen.

Volgende week zaterdag 30 oktober staat er een thuiswedstrijd op het programma. Zwaagwesteinde krijgt dan Zuidhorn op bezoek.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00