Zwaagwesteinde ZM1 wint moeizaam van Kollum · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Zwaagwesteinde ZM1 wint moeizaam van Kollum

maandag 26 september 2016

Zaterdagmiddag stond de streekderby Kollum – Zwaagwesteinde op het programma. Het werd een wedstrijd met twee verschillende helften.

Onder leiding van scheidsrechter Visser werd er om half 3 afgetrapt. De eerste helft was duidelijk voor Kollum. In de 5e minuut had Kollum al op 1-0 kunnen staan maar uit de corner werd de bal op de lat gekopt. In de 7e minuut had Alex v/d Veen een grote kans maar schoot maar net naast. Zwaagwesteinde stelde daar weinig tegen over. Wat zij lieten zien was in het eerste half uur niet echt om aan te zien. Alex v/d Veen en Sander Rients Gietema hadden Kollum op een dik verdiende voorsprong moeten zetten maar zij misten grote kansen. In de 31e minuut kreeg Zwaagwesteinde zowat een kans om op de 0-1 te komen, maar Rene Vellinga schoot met een mooie trap op de lat.

Kollum kwam toch op de verdiende 1-0 voorsprong maar had daar wel hulp van Henk v/d Wal bij nodig. Na knullig balverlies kon Ruben Merkus vrij op Roelof v/d Ploeg aflopen en het beheerst afmaken. Lang kon Kollum echter niet van de voorsprong genieten. Na een prima dieptepass van Auke Westra op Jesse Rozendal stond Jesse alleen voor de te ver uitkomende keeper Andries Dijkstra en met een prima lob kwam Zwaagwesteinde op de onverdiende 1-1.

In de rust had trainer Klaas Zandberg zijn spelers goed toe gesproken. Hij had Robin Feenstra in de kleedbox achter gelaten en Ronaldo Jansen ingebracht. In de 51e minuut een grote kans voor Zwaagwesteinde, na een knappe aanval over rechts schoot Rene Vellinga op de buitenkant paal. In de 60e minuut kwam Kollum weer op voorsprong na een knappe steekpass en randje buitenspel kon Sjoerd Zondervan alleen op Roelof v/d ploeg af en maakte beheerst de 2-1. Wederom kon Kollum de voorsprong niet lang koesteren want in de 63e minuut kwam Zwaagwesteinde na een knappe steekpass van Jesse Rozendal op Rene Vellinga op de 2-2. Zwaagwesteinde had de wedstrijd onder controle maar grote kansen leverde dat niet op. Sven Rozendal mocht in de 83e minuut een vrije trap nemen maar keeper Andries Dijkstra redde knap. Henk v/d Wal had zijn fout van de eerste helft goed kunnen maken maar na een knappe voorzet van Rene Vellinga kopte hij naast in plaats van de 2-3. De 2-3 zou toch komen, in de 88e minuut na een overtreding op Ronaldo Jansen door Henco Jan Bijlsma binnen het 16 meter gebied floot de goed leidende scheidsrechter Visser voor een penalty, die door Rene Vellinga beheerst werd benut 2-3. Kollum probeerde de gelijkmaker nog te maken maar dat lukte niet meer. Zwaagwesteinde pakt 3 punten waar Kollum zeker meer had verdiend en Zwaagwesteinde zich de gelukkigste mag noemen. Volgende week wederom een uitwedstrijd in en tegen v.v.Dokkum, aanvang: 14:30 uur.

© Verslag: Alex & Marco Ploegsma