Zwarte Piet brengt bezoek aan Gehandicaptenzwemmen

Dinsdag 03-12-2019
BUITENPOST - Dinsdagavond was er een verrassing voor de deelnemers van het Gehandicaptenzwemmen in zwembad de Kûpe te Buitenpost. Zwarte Piet kwam langs, maar had wel een vraag aan de jeugd. Of ze Zwarte Piet wilden helpen om pakjes in de schoorsteen te gooien.

Ze moesten dan wel een heel traject afleggen, namelijk over een lange mat, die in het zwembad lag lopen met een pakje in de hand. Dan bij de hoge glijbaan nog steeds met het pakje in de hand naar beneden en dan uiteindelijk het pakje in de schoorsteen gooien. Na een half uur was de les afgelopen, maar Zwarte Piet had voor iedereen nog een cadeautje in de zak. De vrijwilligers drinken na afloop van de les altijd met zijn allen een kopje koffie of thee aan de rand van het zwembad.

De Stichting Revalidatie en Recreatie Zwemmen in Achtkarspelen en omgeving, die dit Gehandicaptenzwemmen al 43 jaar organiseert, biedt haar leden iedere dinsdagavond de gelegenheid een half uur te bewegen in extra verwarmd water. Dit revalidatie of recreatief zwemmen is voor zowel kinderen als volwassenen en vindt plaats onder begeleiding van een zweminstructrice, een fysiotherapeute en vrijwilligers in zwembad de Kûpe. Er is een tillift aanwezig, zodat men eventueel vanuit een rolstoel in het water getild kan worden.

De deelnemers kunnen dan lekker bewegen en zwemmen in extra verwarmd zwemwater om o.a. de spieren en gewrichten soepel te laten worden en hun conditie te verbeteren. Dit is een uitkomst bij mensen met een lichamelijke aandoening of handicap, die bij andere sporten buiten de boot vallen. De deelnemers kunnen zelfs een zwemdiploma halen.

Van half acht tot acht uur is het een groep met kinderen/ jeugdigen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het tweede half uur is het revalidatiezwemmen voor volwassenen, bijvoorbeeld voor mensen met fibromyalgie, reuma, rugklachten, heup- en knieklachten enz.

Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers en vrijwilligers. Wilt u of wil jij graag revalideren of recreatie zwemmen, kom dan gerust vrijblijvend langs op dinsdagavond van half acht tot negen uur in het zwembad. U kunt ook contact opnemen J. Wolthuizen, tel 0511-541739 of met G. van Oosten, tel 0511-542893

terug naar overzicht
Zwarte Piet brengt bezoek aan GehandicaptenzwemmenDe vrijwilligers en deelnemers hebben veel plezierKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie