Zwembad De Kûpe reageert op ophef: agressie onacceptabel · Foto('s): 

Zwembad De Kûpe reageert op ophef: agressie onacceptabel

woensdag 24 november 2021

BUITENPOST- Zwembad De Kûpe heeft ouders van kinderen die zwemles hebben in Buitenpost een verklaring gestuurd over een voorval wat zich maandag afspeelde bij het bad. Op social media ontstond ophef toen een moeder schreef dat haar 6-jarige zoontje op blote voeten naar huis liep, nadat hij door zwembadpersoneel op straat was gezet. Omdat het de professionaliteit en integriteit van het zwembadpersoneel raakt reageert de manager van De Kûpe. De moeder heeft het bewuste bericht op Facebook inmiddels verwijderd. 

Maarten Been (manager van De Kûpe): “Wij zullen nooit een kind het zwembad uitzetten als deze geen zwempasje mee heeft. We kunnen altijd handmatig kinderen registreren. Het 6-jarige jongetje wat naar de ingang is begeleid en vervolgens het zwembad in is gelopen, is door ons niet het zwembad uitgestuurd. Het jongetje heeft zich niet gemeld bij de balie en heeft na enige tijd, uit eigen beweging, het zwembad verlaten. Dit is op de camerabeelden van het zwembad te zien’. Er is inmiddels een gesprek geweest met de moeder van het jongetje”.

Onlangs plaatsten ouders die het niet eens zijn met de coronamaatregelen van het zwembad een bouwkeet om kinderen in te laten omkleden. Het ging om een pr-stunt en een statement. Het zwembad reageert in de nieuwsbrief aan de ouders ook op deze ophef.

Na de laatste aanscherpingen van de coronamaatregelen heeft De Kûpe in toenemende mate te maken met onbegrip en agressie. De maatregelen hebben veel losgemaakt. We zien bij sommige klanten teleurstelling en verdriet. Maar helaas ook agressie over de maatregelen. De sport staat hier tussenin. De landelijk overheid bepaalt de regels. Wij hebben ons hier aan te houden. En dit proberen we zo goed mogelijk te doen, want wij willen er voor iedereen zijn. Het personeel werkt keihard om het zwembad open te houden zodat we met z’n allen kunnen blijven bewegen, recreëren en werken aan de zwemveiligheid van de kinderen. Maar door de huidige maatregelen wordt dit steeds lastiger en zitten wij klem in een maatschappelijke discussie over de maatregelen. Wij proberen hier zo goed en kwaad mee om te gaan. Maar agressie richting ons personeel is onacceptabel. Laten we vooral naar elkaar blijven luisteren en met elkaar praten, zo besluit het zwembad in de brief richting de ouders.

Paula de Jong, de moeder in kwestie, heeft gereageerd op de situatie:  “Ik heb met de manager naar de videobeelden gekeken. Het is het woord van het zwembad tegen die van ons zoontje. Dat heeft echter geen verheldering opgeleverd. Helaas. Ja, ik ben tegen de QR maatschappij. Toch keur ik agressie tegen het zwembad en personeel niet goed. Het moet hogerop gezocht worden.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio