ASC’75 lijdt ‘miraculeuze’ nederlaag · Foto('s):

ASC’75 lijdt ‘miraculeuze’ nederlaag

zondag 01 mei 2016

Zaterdag 30 april stond voor ASC de thuiswedstrijd tegen SC Leovardia op het programma. De mannen uit Augustinusga en Surhuizum die op plaats 6 in de 4e klasse B bivakkeren hebben, ondanks dat het ‘klaar’ is, toch nog wel wat om voor te spelen: plaats 5 overnemen van Ropta Boys, het overtreffen van het eigen puntenrecord in de 4e klasse en, niet in de minste plaats, het onder zich houden van HSC Lions’66 om de hoofdtrainer van deze vereniging aan zijn woord te gaan houden!

SC Leovardia is nog niet helemaal veilig met het oog op de nacompetitie, wat al met al genoeg ingrediënten voor een mooie wedstrijd zouden moeten zijn. Voor de laatste keer werd er dit seizoen om 14.00 uur afgetrapt op sportpark Easterbuorren aangezien de laatste 2 wedstrijden door alle clubs op het zelfde tijdstip van 14.30 uur afgetrapt dienen te worden. De gasten uit Leeuwarden begonnen feller dan ASC en dit leverde al in de beginfase een hoekschop op, uit deze hoekschop wist Leovardia direct op een 0-1 voorsprong te komen doordat een mee opgekomen verdediger over het hoofd werd gezien en al na 2 minuten spelen raak kon koppen.

Na deze vroege achterstand was ASC echter niet uit zijn doen, en trok het ten aanval. Na een paar mogelijkheden, kreeg het na 20 minuten spelen de eerste echt grote kans op de 1-1 maar deze werd nog net voorkomen door dat het schot net genoeg van richting werd veranderd door een verdediger van Leovardia. ASC speelde eigenlijk prima, en zag een goed resultaat zeker nog wel zitten. Na precies een half uur spelen kreeg ASC toch een flinke domper te verwerken toen doelman Henk Witte, na een botsing met een Leovardia speler, geblesseerd aan zijn enkel het veld moest verlaten en zijn plaats moest afstaan aan de, al dan niet toevallig aanwezige reservekeeper deze middag, Dennis Kolthof, die hiermee zijn competitiedebuut ging maken.

Na een oponthoud van enige minuten kon de wedstrijd weer worden vervolgd en was het vrijwel meteen Leovardia dat, wederom na een hoekschop, de 0-2 op het scorebord wist te zetten, omdat er weer iemand was vrijgelaten. ASC gaf echter niet op, en ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. ASC wist echter voor de pauze niet meer te scoren, en ook de stand-in doelman van ASC werd niet meer gepasseerd, zodat de ruststand 0-2, enigszins geflatteerd maar toch, in het voordeel van Leovardia was. Na de pauze schakelde ASC in de allerhoogste versnelling en kreeg Leovardia het vuur na aan de schenen gelegd. ASC creëerde kansen en kansen en kansen, maar op vaak miraculeuze wijze, wilde de bal er maar niet in. Na 64 minuten kreeg Marco de Haan de uitgelezen kans om de aansluiting, die ASC nodig had, te bewerkstelligen toen hij vanaf 11 meter mocht aanleggen, maar helaas voor ASC koos doelman Tibben van Leovadia de juiste hoek en stopte deze penalty.

Ook na deze domper speelde ASC uitstekend verder, en met nog een klein half uur op de klok, was er nog steeds het uitzicht op een goed resultaat. Maar.. kansen en kansen en kansen van onder andere: Han Zwart, Andries Nicolai, Tamme de Boer, Hille Wijma..noem ze maar op gingen er maar niet in. Zo liep de wedstrijd tegen het einde en met kans op kans voor een frivool ASC, leek het toch pas in minuut 45 van het 2e bedrijf echt tegen een nederlaag aan te lopen. Na een aantal minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het ook wel genoeg, want het lukte een, in de 2e helft zeker, oppermachtig ASC toch niet om de bal tussen het aluminium raamwerk te doen belandden, en was de eindstand van 0-2 zeer geflatteerd in het voordeel van Leovardia echt een feit.

Een nederlaag voor ASC, dat één van de betere wedstrijden (en volgens sommigen/kenners zelfs de beste) van het seizoen speelde, zonder al te veel gevolgen ten aanzien van de eerder genoemde ‘doelstellingen’ die, met het oog op de uitslagen van de andere wedstrijden, allemaal nog mogelijk blijven. De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag 7 mei, voor ASC de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, die zoals gezegd op de voor ASC ongewone tijd van 14.30 uur begint, tegen het in degradatienood verkerende VCR uit Rinsumageest.

© Verslag: Gerrit van Dijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00