Atsje Lettinga ontvangt Cultuurprijs 2016 · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Atsje Lettinga ontvangt Cultuurprijs 2016

vrijdag 20 januari 2017

Een nieuw onderdeel tijdens de RTV NOF Sport- en Ondernemingsverkiezing 2016 is de Cultuurprijs. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging voor iemand die veel betekend heeft in de regio op het gebied van muziek, dans, toneel, letteren, beeldende vormgeving of andere kunstuitingen en die zich inzetten voor het behoud van het culturele erfgoed in Noordoost Fryslân. De persoon of organisatie die in aanmerking komt voor deze prijs moet mensen met elkaar in contact brengen en ervoor zorgen dat mensen zichzelf kunnen ontplooien.

De toevoeging van deze prijs aan de RTV NOF Sport- en Ondernemersprijs was een wens die kwam vanuit de gemeenten. De zes gemeenten (Kollumerland c.a., Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen) zijn partner van de verkiezing en zijn trots dat de lokale omroep het initiatief in 2015 nieuw leven heeft ingeblazen. Met deze prijs wil de organisatie haar waardering uitspreken voor het geleverde werk. De categorie Cultuur wordt gesponsord door Muziekschool Opus3 uit Dokkum en Cultuurcentrum de Wâldsang uit Buitenpost.

Burgemeester Bearn Bilker had de eer om de prijs uit te mogen reiken. De winnares Atsje Lettinga zat nietsvermoedend in de zaal en was zeer verrast. Op het gebied van muziek en cultuur heeft Atsje het afgelopen jaar veel voor de regio betekend. Met De Muzykpleats biedt ze haptotherapie, workshops, (kinder)feestjes en zangles aan. Ook is ze dirigent van ‘it Freya Koar’ uit Feanwâlden en Feanwâldsterwal. Naast haar activiteiten bij De Muzykpleats heeft ze het Korenfestival in Burgum georganiseerd.

Om Burgum meer op de kaart te zetten heeft Atsje het lied geschreven ‘Burgum hat mear’. Het nummer dat ze samen met haar compagnon Sander produceerde kwam nieuw binnen op plaats 42 in de Fryske Top 100 van Omrop Fryslân. Het duo SA brengt een muzikaal programma en treedt regelmatig op. Dit alles is nog niet genoeg, ieder jaar regisseert ze diverse producties waaronder het Openluchtspel van Brantgum (in 2015, waar de voorbereidingen alweer van zijn gestart voor het jaar 2019), iepenloftspul Spetters en de musical Ester in haar eigen dorp Buitenpost. Ze leverde een bijdrage aan de productie van de Nijjierrevue Koatstertille en was ze koor en orkestdirigente bij het theaterspektakel De Dwerskop in het aquaduct bij Burgum en zette ze zich in voor Foodwalk Buitenpost & Kollum.

Kortom: een bezige bij die deze aanmoedigingsprijs dan ook zeker verdiend. Atsje zet zich in voor culturele activiteiten door geheel Noordoost Fryslân! Atsje greep de microfoon en sprak het publiek toe: ,,Ik hoop nog heel lang heel veel mooie dingen te kunnen doen, samen met heel veel andere want ik doe het allemaal niet alleen.’’

Atsje Lettinga ontvangt Cultuurprijs 2016 · Foto('s): Meint de Vries
Atsje Lettinga ontvangt Cultuurprijs 2016 · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio