Be Quick Dokkum te sterk voor VVI · Foto('s):

Be Quick Dokkum te sterk voor VVI

zondag 24 april 2016

De drie punten bleven verdiend op het Tolhuispark. Na een 1-1 ruststand werd de wedstrijd pas echt beslist in de negentigste minuut. Be Quick liet de oranjehemden uit Idskenhuizen lang ‘in leven’ in een wedstrijd die al eerder beslist had kunnen worden. Rudolf Banga was de man van de wedstrijd met drie treffers. VVI was nog in de race voor de derde periode en voor Be Quick stond er in feite niets meer op het spel.

Al in de eerste minuut was Marcel Stormer koppend dicht bij de 1-0. De openingstreffer liet nog even op zich wachten, maar na twintig minuten was het wel raak. Hylke Dorhout opende sterk via de linkerkant op Piet Raap, die vervolgens goed voorgaf naar Rudolf Banga. Rudolf schoot de bal met een stuit over de keeper, 1-0. Vlot daarna kwam VVI goed weg bij een kans voor Piet Raap en vervolgens werd een bal van de doellijn gehaald. Be Quick verzuimde door te drukken en kreeg vlak voor de rust het deksel op de neus. Johannes Lindeboom kreeg te veel ruimte binnen het strafschopgebied en scoorde de gelijkmaker, 1-1.

Na de rust was Be Quick opnieuw de bovenliggende partij. Toch mocht het niet mopperen bij een grote kans voor VVI. De gasten straften een misverstand in de verdediging van Be Quick niet goed af. Halverwege de tweede helft drukte Be Quick het grote overwicht uit in de tweede treffer. Aldert Hietkamp gaf na een fraaie aanval een prima assist op Rudolf Banga, die vervolgens knap raak schoot, 2-1. Hietkamp leek vrij snel daarna de 3-1 te kunnen scoren, maar op weg naar de keeper werd hij ten koste van een gele kaart onderuit gehaald.

Be Quick bleef aandringen en de 3-1 leek een kwestie van tijd. Janco Wiersma liet de verdedigers van VVI sprintend achter zich, maar alleen voor de keeper miste hij de prima kans. Rudolf Banga kwam vlot daarna ook oog in oog met keeper Jan Dik Piersma, maar na het passeren van de sluitpost schoot hij tegen de paal. VVI probeerde met lange ballen en opportunistisch spel nog te gaan voor de gelijkmaker, maar echte kansen kwamen er niet, al moest de prima spelende aanvoerder Jelmer Mullender nog wel een keer adequaat ingrijpen. In de negentigste minuut maakte Rudolf Banga, na goed doorzetten, de 3-1 en toen was de wedstrijd definitief gespeeld. Zaterdag speelt Be Quick uit tegen Hardegarijp.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00