Be Quick Dokkum verliest in slotminuut van PKC’83 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum verliest in slotminuut van PKC’83

zaterdag 22 september 2018

In een doelpuntrijk duel trok PKC’83 aan het langste eind. Be Quick was voor rust op een 1-2 voorsprong gekomen, maar moest in de slotfase capituleren. Koen Hateboer werd matchwinnaar met een succesvolle kopbal.

Al in de zevende minuut kwam PKC’83 op voorsprong dankzij een prachtig genomen vrije trap van Brian Inge. De aanleiding was echter dubieus. Be Quick verdediger Koen Blom speelde de bal, maar Inge ging met veel (verbaal)theater richting de grassprieten en scheidsrechter Gils bestrafte de ingreep van de verbaasde Blom met een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. De snelle voorsprong duurde kort, want een paar minuten later was het al weer gelijk. Frits Veenema bereikte op links Janjaap de Boer. De Boer schoot de bal van grote afstand fraai in de rechterbovenhoek. Be Quick nam vanaf dat moment het initiatief en de thuisclub kwam flink onder druk te staan.

De sterk spelende Dokkumers kregen meerdere kansen. Zo was Richard Kempenaar gevaarlijk met een vrije trap en kopte Ynte Koopal naast het doel van keeper Ben Meedendorp. Ondertussen stichtte Inge nog één keer gevaar bij een tegenaanval. Na een half uur kwam Be Quick op voorsprong. Een vrije trap van De Boer werd prachtig ingekopt door Koen Blom, 1-2. Er kwamen prima kansen op een grotere voorsprong en Be Quick bleef de wedstrijd dicteren. Kempenaar schoot hard voorlangs en ook Veenema was dicht bij een treffer. Het bleef tot de rust 1-2 en de thuisclub mocht niet mopperen, want een grotere voorsprong van de Dokkumers had niet misstaan. Na de rust kwam er al vrij snel een kantelmoment in de wedstrijd. Be Quick verdediger Ynte Koopal werd hard onderuit geschopt door PKC’83 speler Martijn Kamps. Scheidsrechter Gils was met een gele kaart veel te mild en Koopal moest uiteindelijk geblesseerd het veld verlaten. Be Quick was aangeslagen, moest diverse aanpassingen doen en de wedstrijd werd steeds rommeliger. De grip op het middenveld werd steeds minder en Inge was heel dicht bij 2-2, maar keeper Eelke Kooistra tikte de bal fraai over de lat.

Simon Schreiber kreeg vervolgens op links even te veel ruimte en hij benutte de kans op de gelijkmaker, 2-2. Tien minuten voor het einde kwam PKC’83 op 3-2 dankzij een benutte strafschop van Felipe Pinheiro. Be Quick rechtte de rug en uit een hoekschop van De Boer kwam de bal laag voor het doel, waar Rudolf Banga slim over de bal stapte en de ingevallen Gert Jan Koopmans de 3-3 binnen schoot. Een meer dan terechte gelijkmaker. Twee minuten later was Aldert Hietkamp nog heel gevaarlijk met een harde schuiver die net naast het doel van Meedendorp verdween. In de slotminuut gingen de punten uiteindelijk toch nog naar de thuisclub door de beslissende kopbal van Hateboer, 4-3. Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Balk.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00