Be Quick neemt belangrijke punten mee uit Minnertsga · Foto('s):

Be Quick neemt belangrijke punten mee uit Minnertsga

zaterdag 09 april 2011

Be Quick startte deze wedstrijd zonder Folkert van Dongera, Thomas Vrieswijk, Tjalling de Boer en de (nog) geblesseerde Marcel Stormer. Johan van Boerum, Roeland Poelstra, Johan Vrieswijk en Kees Kool vormden de ‘achterste vier’ voor keeper Klaas Atema, Rienk Jan Benedictus bezette met Sybren Oegema en Michiel Drijver het middenveld en in de voorhoede stonden Rudof Banga, Nias Buisman en Robert Atema.  Aan het begin van deze wedstrijd had Be Quick een score van 27 punten  uit 22 wedstrijden en de gastheren 21 uit 20 wedstrijden. Die ploeg die drie punten aan zijn totaal kon toevoegen zou goede zaken doen.

De eerste helft van deze wedstrijd had in feite schriftelijk afgedaan kunnen worden. Er viel weinig te beleven. Omdat beide ploegen niet wilden verliezen werd het een ietwat saaie vertoning met veel lange balen naar voren. Het laatste kwartier van deze eerste helft werd iets beter, en werd Be Quick ook iets gevaarlijker, maar echt doelrijpe kansen zag het publiek (nog) niet. Spits Robert Atema moest na een forse tackle van een Minnertsga – speler (geblesseerd) zijn plaats afstaan aan (middenvelder) Folkert van Dongera.  Be Quick ging nu met twee spitsen spelen. Met een 0-0 stand floot de prima leidende scheidsrechter R. Breebaart uit Amsterdam voor de theepauze.

Na de thee zette Be Quick direct de gastheren onder druk en dat resulteerde al na drie minuten in een 1-0 voorsprong. Sybren Oegema plaatste een vrije trap hoog voor het doel en Folkert van Dongera toornde hoog boven iedereen uit en kopte de bal over keeper Jorn Helder in het doel. Er kwamen ineens meer kansen voor Be Quick, maar de tweemans-voorhoede, hoe veel werk die ook verzette, kon vaak niet op tegen de meerdere verdedigers van Minnertsga. Klaas Atema moest na twintig minuten zich strekken om Minnertsga van scoren af te houden. Aan de andere kant had Michiel Drijver van Be Quick alle pech toen hij uit een voorzet van Nias Buisman in één keer op de slof nam maar hard net naast schoot.

In de slotfase werd Minnertsga brutaler en ging wat ‘harder’ spelen. Het inbrengen van een extra verdediger had zeer waarschijnlijk wat meer rust in deze fase kunnen brengen. Trainer de Boer paste wel een wissel toe, maar dan die van spits Rudolf Banga voor een andere aanvaller; Thomas Reitsma. Het werd nu net als vorige week weer billenknijpen voor het Dokkumer publiek. Minntersga probeerde met man en macht die gelijkmaker op het bord te krijgen en ging volop in de aanval. Met nog vier minuten op de klok leek die gelijkmaker ook op het bord te komen, maar weer was het keeper Klaas Atema die zijn ploeg (ook weer net als vorige week) met een fantastische redding in de race hield.

In de extra tijd maakte Nias Buisman aan alle spanning een eind toen hij keeper Jorn Helder, die te ver voor zijn doel stond, met een lob passeerde: 2-0. Minnertsga mocht drie gele kaarten incasseren, Be Quick één, maar die was wel voor Nias Buisman, en die kaart betekende voor hem een zaterdag rust. Je mag aannemen dat Be Quick zich met deze winst toch aardig ‘veilig heeft gespeeld’, maar er komen toch nog een paar behoorlijk belangrijke wedstrijden. De eerste is a.s. zaterdag in het Tolhúspark tegen de VC Trynwâlden. a.s. Dinsdag zijn er drie inhaalwedstrijden: Oostergo-Minnertsga, SDS-Heerenveense Boys en Buitenpost-Kollum. Ook hiervan kunnen uitslagen voor Be Quick belangrijk zijn.

© Foto’s: Gijsbert Zijlstra

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00