Binnenstadsmanagement Dokkum gaat door · Foto('s): Suzanne Klemann
  Suzanne Klemann

Binnenstadsmanagement Dokkum gaat door

donderdag 30 januari 2014

Binnenstadsmanager Olaf Busch wordt ook het komende jaar ingezet om samen met de werkgroep binnenstadsmanagement de binnenstad van Dokkum verder te versterken. Het project loopt goed en de eerste resultaten zijn geboekt. De raad gaf in januari dan ook groen licht om het project onder leiding van Olaf Busch voort te zetten. De werkgroep binnenstadsmanagement bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemersvereniging Dokkum, stichting stadsmarketing, de vastgoedsector en de gemeente. In het afgelopen jaar heeft de werkgroep een binnenstadsplan opgesteld. In dit plan is beschreven wat het kernwinkelgebied van Dokkum zou moeten zijn, hoe Dokkum als historische binnenstad binnen de bolwerken op de kaart wordt gezet, hoe Dokkum de beleving en sfeer in de straten kan versterken en hoe omgegaan moet worden met leegstand.

Er zijn actiepunten beschreven in het plan, waarvan al een aantal is uitgevoerd. Zo is er voor een aantal panden een tijdelijke of nieuwe invulling gevonden, zijn er afspraken met diverse partijen gemaakt over de promotie van Dokkum en hebben de ondernemers een eerste opschoondag in de binnenstad georganiseerd. Het komende jaar wordt verder gewerkt aan onder andere de aanpak van leegstand, de structuurversterking, de beleving en sfeer in de winkelstraten en de marketing en promotie van Dokkum.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?