Broekster Boys heeft geen problemen met Grootegast · Foto('s):

Broekster Boys heeft geen problemen met Grootegast

zondag 18 februari 2018

Wedstrijden tegen degradatiekandidaten moeten in het algemeen 3 punten opleveren maar zijn vaak ook geen zekerheidjes. Broekster Boys zag de wedstrijd tegen Grootegast dan ook als een “normale”  wedstrijd en van onderschatting was dan ook geen sprake. In de wetenschap van de gelijktijdige wedstrijden Marrum- Leeuwarder Zwaluwen en BCV – CVVO zou het zomaar een hele mooie zaterdag kunnen worden voor de runner up in de 2e klasse I. Broekster Boys deed wat van de ploeg verwacht mocht worden en won eenvoudig met 3-0.

Trainer Ron de Boer had enkele wijzigingen in zijn team aangebracht. De 19 jarige Jacco Veldstra kon na lang blessureleed eindelijk weer een het doel verdedigen, de gebroeders Wijnsma ( Dirk en Harry) stonden voor het eerst dit seizoen samen in de basis en routinier Andries Dijkstra maakte na 1 ½ jaar zijn comeback bij het vlaggenschip.

Broekster Boys was bijna de gehele eerste helft op de helft van de tegenstander te vinden. Het leverde een handvol kansen op voor  Rienk de Haas, Piet Wessel Dijkstra, Jos Regnerus en Dirk Wijnsma maar gescoord werd er niet. De thuisploeg had de neiging te lang door de breien waar schoten vanuit de 2e lijn misschien een betere optie waren geweest. Keeper Dennis Helmhout hield zijn doel schoon maar deed dat vooral door de bal te keren of weg te stoten ipv klem te pakken. Broekster Boys wist daar onvoldoende gebruik van te maken. Grootegast kwam maar zelden voor het doel van Veldstra en was tot de 36 minuut niet gevaarlijk geweest. Toen kwam de ploeg door over de rechterkant, de voorzet leverde gevaar op maar vloog uiteindelijk voorlangs. Uit de tegenstoot had Hendrik Bouma moeten scoren toen hij alleen op Helmhout af kwam maar de vleugelspits miste jammerlijk het doel. Horinga ( Grootegast) had in de 1e helft nog geel gezien en daarmee zijn de bijzonderheden van de 1e helft wel genoemd. Of………..

Tijdens de thee werd duidelijk dat koploper Leeuwarden Zwaluwen tegen de 3-0 achterstand aan keek, en ook directe concurrent BCV stond op achterstand. Tijd om de boel op scherp te zetten en dat deed de Boer prima. Broekster Boys kwam nl prima uit de kleedkamer en wist binnen 10 minuten de winst veilig te stellen. Rienk de Haas wist eerst nog voor een leeg doel de bal langs de verkeerde kant van de paal te plaatsen maar het was uitstel van executie voor Grootegast. Jos Regnerus zag dat Hendrik Bouma zijn brommer had gestart en speelde hem in de diepte aan. Bouma omspeelde de uitkomende Helmhout en liet de 1-0 aantekenen. Drie minuten later verdubbelde Regnerus zelf de score. De afgemeten  voorzet vanaf de achterlijn door Piet Wessel Dijkstra werd met het koppie snoeihard en onhoudbaar in de kruising gekopt.  2-0. De gretige Riemer Doornbos maakte even later een onnodige overtreding op de aanvallende helft. Het leverde hem een  gele kaart. Grootegast kon vandaag  voetballend geen potten breken. De Groningers hadden net als de thuisploeg wel wat last van het hobbelige hoofdveld maar uitwijk naar het kunstveld was vandaag niet nodig. (Als de omstandigheden het toelaten zou een roller deze week het veld wat beter kunnen maken voor de volgende thuiswedstrijd tegen Hardegarijp).  Bouma maakte halverwege de 2e helft de 3-0 en zette daarmee de wedstrijd op slot. Durk vd Wal en de van griep herstellende Juryan Dantuma mochten nog ruim een kwartier wedstrijdritme opdoen en de overwinning over de streep trekken.

De grote verrassing kwam vandaag echter uit Marum waar oud Broekster Boys trainer Jan Mulder een 3-0 voorsprong uit handen gaf ( 3-4 voor Zwaluwen). Door de vele afgelastingen van afgelopen weken is er echter geen goed overzicht van de tussenstand. Feit is dat Leeuwarden Zwaluwen nog steeds koploper is, Broekster Boys heeft 6 verliespunten meer, CVVO en BCV staan 10 verliespunten achter op de koploper.

Zaterdag 24 febr. wederom kan het weer een mooie dag voor Broekster Boys worden. Zelf speelt het thuis de inhaalwedstrijd tegen Hardegarijp maar de supporters zullen ongetwijfeld ook erg nieuwsgierig zijn naar het verloop bij Wykels Hallum- CVVO. Daar word nl de strijd om de 1e periode titel beslist. CVVO moet daar met minimaal 3 doelpunten verschil weten te winnen,  zo niet, dan gaat de titel naar “de Broek”. U kunt hier zaterdag vanaf 14.30  getuige van zijn.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00