Broekster Boys wint weer in de slotfase · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

Broekster Boys wint weer in de slotfase

zondag 14 december 2014

Afgelopen zaterdag zaten vier basisspelers op de reserve bank bij Broekster Boys. Trainer Jan Mulder had dus een luxe probleem. Kas Huizenga is nog steeds geblesseerd. Maar ook de basis keeper Erik Krol is nog steeds geblesseerd. De 41 jarige Douwe Graansma was zijn vervanger. Op de bank bij Broekster Boys zat ook de super invaller Stephan Overkempe.

Goede eerste helft van thuisclub niet beloond. Scheidsrechter A. Walters uit Oude Pekela had afgelopen zaterdag de leiding. Na elf minuten kwam een schot van Marcel Meyer van LTC op de vuisten van keeper Douwe Graansma. Na een kwartier kwam Hedzer Prins van Broekster Boys alleen voor keeper van der Veen. Prins schoot in de handen van de keeper van LTC. LTC mocht nog eens twee corners nemen, maar de stand bleef 0-0. Na twintig minuten schoot Marcel Meyer van LTC de bal voor. Maar de bal werd door Andries Dijkstra van richting veranderd en verdween in de goal (0-1).

Een domper voor de thuisclub. Maar na een half uur wist Hedzer Prins de bal wel in het doel te werken (1-1). Enkele minuten later schoot Prins de bal net naast na een voorzet van Hendrik Bouma. Diezelfde Bouma wist enkele minuten voor de thee een prachtige voorzet af te geven. Juryan Dantuma kopte de bal op een meter afstand van de goal op de lat. Broekster Boys was oppermachtig. In de blessuretijd voor de rust kwam de bal bij de gevaarlijke Marcel Meyer van LTC. Meyer wist een zacht schot in de uiterste hoek te plaatsen (1-2).

Na de pauze net als in de eerste helft een gemotiveerd jeugdig elftal van Broekster Boys. In de eerste helft was een beter Broekster Boys toch nog op achterstand gekomen. Na een viertal minuten schoot Hedzer Prins de bal vanaf links over keeper van der Veen in de goal ( 2-2 ). De thuisclub liet zich daarna terug zakken door een geroutineerd LTC. De Assenaren begonnen enigszins harder te spelen en hadden steeds meer commentaar op de leiding. Toch bleef de wedstrijd sportief. Maar halverwege herpakte Broekster Boys zich. Een goed schot van Piet Wessel Dijkstra werd tot corner verwerkt door keeper van der Veen. Bankzitters Siemen Sake Kamstra, Albert Wijbenga en Stephan Overkempe van de thuisclub mochten proberen het tij te keren.

Juryan Dantuma schoot tien minuten voor het eindsignaal nog eens naast. Toch raakte Broekster Boys niet in paniek. En LTC was duidelijk content met een gelijkspel. Keeper Graansma van de thuisclub kwam niet meer in het spel voor. Keeper van der Veen van LTC kreeg het steeds drukker. Met nog drie minuten te spelen kwam Juryan Dantuma alleen voor keeper van der Veen. Dantuma faalde niet en schoot hard in (3-2). De vreugde was groot bij spelers van de thuisclub. Ook de supporters van de thuisclub waren verrast. En een minuut in blessuretijd werd Overkempe in het strafschopgebied gevloerd. Hendrik Bouma wist de bal nog in het lege doel te schoppen en de scheidsrechter keurde de goal goed (4-2). Broekster Boys wist van de vijf penalty’s in de eerste twaalf wedstrijden slechts één penalty te benutten. De goal van Bouma was dus een betere oplossing. Even later blies scheidsrechter Walters voor het eindsignaal. Broekster Boys had verdiend gewonnen.

Met deze drie punten kwam Broekster steviger op de derde plaats op de ranglijst. En in de tweede periode stegen de mannen uit Damwâld naar de vierde plaats. Keeper Graansma verklaarde na afloop, dat menig Broekster Boys aanhanger niet had verwacht zoveel punten bij elkaar te zullen sprokkelen. Keeper Graansma zei ook nog verrast te zijn door het uitstekende werk van de achterhoede in de tweede helft door geen enkele kans weg te geven. Op 24 januari in het nieuwe jaar speelt Broekster Boys zijn eerste wedstrijd thuis tegen Balk.

Broekster Boys : Douwe Graansma, Jeroen IJsselmuiden, Andries Dijkstra, Ronald Beintema (Albert Wijbenga), Oane Kooistra, Sjoerd Westra (Siemen Sake Kamstra), Hendrik Bouma, Remco Kooistra (Stepan Overkempe), Juryan Dantuma, Piet Wessel Dijkstra, Hedzer  Prins.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00