De Granaet komt net tekort tegen WWC · Foto('s):

De Granaet komt net tekort tegen WWC

zondag 31 augustus 2014

De Granaet kwam in haar eerste competitieduel net te kort tegen WWC. In Mantgum werd het na een spannende strijd 12-11 in het voordeel van de thuisploeg.

Het vlaggenschip van De Granaet speelt ten opzichte van vorig jaar in een iets andere opstelling. Dit door het vertrek van Martin de Jong en het tijdelijke vertrek van Lisanne Nutma die vanwege haar studie een half jaar in het buitenland stage loopt. Daniël Hoogeboom en Teda Sietsma hebben hun plaatsen ingenomen.

In de eerste helft was het WWC die door een verzilverde strafworp op een 1-0 voorsprong kwam. De Granaet wist door een afstandschot van Selle Walsma de stand weer op gelijke hoogte te trekken. WWC nam deze eerste helft het initiatief. De voorsprong werd echter nooit groter dan twee doelpunten. Bij een 4-2 stand waren het nieuwkomers Teda Sietsma en Daniël Hoogeboom die weer voor een gelijke stand zorgden. De thuisploeg ging uiteindelijk met een nipte 6-5 voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft opende WWC opnieuw de score. De Dokkumers hadden hier echter direct een antwoord op en wisten de wedstrijd ook weer naar zich toe te trekken. Door doelpunten van Gerben de Vries en Karsten Ettema werd de stand 7-9 en liet De Granaet zien dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.  Maar de thuisploeg werd bij deze achterstand een stuk zuiverder en scoorde ook vier keer achter elkaar waardoor de stand weer 12-10 werd. Karsten Ettema scoorde vijf minuten voor het einde nog wel de 12-11, waardoor het nog spannend werd in de slotfase, maar De Granaet verzaakte de gelijkmaker te scoren.

Doelpuntenmakers: Selle Walsma (3), Gerben de Vries (3), Karsten Ettema (3), Daniël Hoogeboom en Teda Sietsma.

Volgende week spelen De Granaet 1 en 2 thuis tegen Emmeloord/Marknesse. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur (2) en 15.30 uur (1).

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00