De Readtsjes houden titelkansen levend · Foto('s):

De Readtsjes houden titelkansen levend

zondag 04 mei 2014

Zwaagwesteinde heeft zondagmiddag via een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel tegen naaste concurrent FFS de titelkansen in eigen hand weten te houden. Het was Lieuwe de Roos die 4 minuten voor tijd de bevrijdende gelijkmaker wist te scoren. Wanneer De Readtsjes volgende week zondag de lastige uitwedstrijd tegen Terschelling weten te winnen kunnen De Westereenders de kampioensvlag hijsen in de zondag 4e klasse. De voor veel toeschouwers op sportpark De Wieken gespeelde topper tussen de nummers 1 en 2 begon van beide kanten afwachtend waarbij de thuisclub in de 18e minuut de grootste kans had de score te openen toen Tjalling van der Galiën alleen opdook voor het FFS doel maar zijn te zachte inzet zag gestopt. Uit de 3 daaropvolgende hoekschoppen werd nog een kopbal van Zwaagwesteinde door de FFS defensie van de doellijn gehaald. De gasten uit Vegelinsoord kregen na 38 minuten spelen hun grootste kansen, maar tot 2 maal toe was Zwaagwesteinde keeper Klaas Atema de topscoorder uit de 4e klas Age Ellert van der Velde de baas.

Zo tegenvallend de 1e helft was, zo spetterend is de 2e helft. Al na 23 seconden spelen was Jan Eisma zijn tegenstander te vlug af en zijn voorzet op maat werd prima ingekopt door Tjalling van der Galïen maar met meer geluk dan wijsheid stopte de goed keepende gastendoelman Nico Pijlman deze bal. In de 51e minuut werd de wedstrijd opengebroken, een vrije trap vanaf de zijkant werd bij de 2e paal voor het doel gebracht, daarna teruggekopt naar de 1e paal waarbij de geheel vrijstaande Anne Jellema van FFS simpel de 0-1 weet binnen te koppen. Hoewel de gasten van Fuotbal Feriening Stobbegat daarna het beste van het spel hebben en via Arjan Huitema ook nog dicht bij de 0-2 waren kreeg Zwaagwesteinde in de 62e minuut een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een verre uittrap van doelman Klaas Atema bereikte de rappe op randje buitenspel staande Jan Eisma die alleen door kon gaan op het FFS doel maar in het 1 tegen 1 duel zijn meerdere moest erkennen in doelman Nico Pijlman. In de 66e minuut lijkt de wedstrijd gespeeld nadat Arjan Huitema een misser in de Zwaagwesteinde verdediging koelbloedig weet af te straffen 0-2. De thuisclub laat het er echter niet bij zitten en weet er nog een slotoffensief uit te persen wat in de 70e minuut tot de aansluitingstreffer leidt. Een vrije trap genomen door Zwaagwesteinde keeper Klaas Atema belandt in het strafschopgebied van FFS waarbij de verder uitstekende keepende Nico Pijlman zijn enige foutje van de wedstrijd maakt en de bal loslaat waarna Henk van der Wal met een lobje de 1-2 weet te scoren.

Hierna speelt de Westereenders alles of niets waarbij Hette Visser nog het aluminium weet te raken. De thuisclub geeft achter echter veel ruimte weg en in de 82e minuut lijken de gasten hiervan te profiteren, de zeer goed spelende Arjan Huitema krijgt een niet te missen kans maar nadat hij Zwaagwesteinde keeper Klaas Atema al heeft uitgespeeld schiet hij echter op de paal. In de 86e minuut weten de Readtsjes toch nog op gelijke hoogte te komen als in een mêlee van spelers in het strafschopgebied na een scrimmage de bal voor de voeten komt van Lieuwe de Roos die vanaf 10 meter de verlossende 2-2 weet binnen te knallen wat leidt tot dolle vreugde bij de Zwaagwesteinde spelers en hun fel meelevende supporters. Nadat de zeer goed fluitende scheidsrechter Kuipers na nog 6 zeer spannende minuten blessuretijd te hebben bijgeteld, affluit kan men tot de conclusie komen dat Zwaagwesteinde ondanks het puntverlies toch goede zaken heeft gedaan. Men behoudt, met nu nog 1 punt voorsprong op Nicator en Oosterlittens, alle kansen in eigen hand en kan de ploeg van trainer Rietdijk volgende week bij winst uit tegen Terschelling het kampioenschap binnenhalen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00