DTL 1 verliest van kampioenskandidaat

zondag 16 april 2017

Afgelopen zaterdag mocht het eerste team van DTL de degens kruisen met Quick ’21 uit Oudega (Sm). Op voorhand een lastige opgave want de gastheer had dit seizoen al drie keer ruim van de Hantumers gewonnen en doen nog volop mee om promotie naar de 1ste klas.

De schade beperkt houden was het devies en hopen op een stunt. Met die gedachte begon DTL aan de wedstrijd maar Quick ’21 liet al gelijk zien dat er vandaag weinig te halen viel voor de Hantumers.DTL keek al vrij snel tegen een 5-1 achterstand aan. Vooral het heren kwartet van de gasten waren moeilijk af te stoppen. DTL kon, in tegenstelling tot de afstraffing van vorige week tegen Udiros, nu wel fatsoenlijke aanvallen opzetten maar in de afronding was men niet effectief genoeg.

Quick ’21 daarentegen combineerde er lustig op los en zag dat ze de buit bij rust al binnen hadden gezien de 13-3 ruststand. Geen reden voor het team van scheidend trainer Anne Durk Lootsma om bij de pakken neer te gaan zitten. Het team is dit jaar wel tegenslagen gewend en het is zaak de opgelegde kansen te gaan benutten. Dat Quick ’21 daar wel raad mee weet werd na rust ook maar weer eens duidelijk want door 5 goals op rij te scoren dreigde even weer een grote afstraffing. DTL wist echter de doelpuntenmachine uit Oudega tot bedaren te brengen en nog belangrijker; het begon zelf de kansen af te ronden.

In een prima 2e deel van de tweede helft wist DTL er nog een acceptabele uitslag van te maken want bij een 22-10 eindstand op het scorebord floot een prima fluitende scheidsrechter Kootstra voor de laatste keer. Een terecht verlies tegen een team die een serieuze kanshebber is voor het kampioenschap. DTL heeft nog altijd een kans om degradatie te ontlopen. Dan zal er de volgende wedstrijd wel gewonnen moeten worden van Noordenveld. Geen makkelijke opgave maar wie weet kan DTL op 6 mei thuis in Hantum wel voor een stunt zorgen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00