Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis · Foto('s): 

Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis

zondag 03 juni 2018

Van zondag 3 juni tot en met dinsdag 5 juni zal een delegatie van Duitse journalisten het Friese waddengebied aandoen. Zij gaan hier onder leiding van Stichting Waddengroep en de Waddenvereniging de onlangs ontwikkelde Werelderfgoed Waddenzee pakketreis uitproberen.

Dit is een 7-daagse samengestelde groepsreis waarbij reizigers bijzondere kwaliteiten van het Werelderfgoed Waddenzeegebied ontdekken, zowel op een eiland als langs de vaste wal. De pakketreis doet ondermeer Harlingen, Paesens-Moddergat, Lauwersoog, de Waddenzee en Terschelling aan. De Duitse media doet een verkorte versie van deze reis.

Friederike Liebmann van Stichting Waddengroep ontvangt de groep journalisten in Paesens-Moddergat. Van hieruit gaan ze projecten van Sense of Place in kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 bekijken om uiteindelijk via Lauwersoog, Holwerd en daarna met een klipper naar Oosterend op Terschelling te zeilen. Onder Terschelling vallen ze droog en al wadlopend vertrekken ze naar Waddengoud-dorp Oosterend. Drie dagen duurt de persreis . “Op deze manier proberen we deze ‘groene’ reis onder de aandacht te krijgen in Duitsland. Onze oosterburen kennen al langer het fenomeen van pakketreizen in hun deel van het waddengebied. Hier ontbrak het nog aan een dergelijke reis”, aldus Friederike Liebmann.

7-daagse Werelderfgoed Waddenzee pakketreis
In 2017 heeft Stichting Waddengroep samen met de ondernemers van Waddengouddorp Oosterend op Terschelling en de Duitse touroperator ‘Reisen mit Sinnen’ in Dortmund deze pakketreis samengesteld. De touroperator heeft de groepsvakantie inmiddels op de Duitse markt gezet. Vanzelfsprekend is de 7-daagse reis een stuk uitgebreider.  In deze versie doen ze ondermeer ook een stadstour door Harlingen, een rondreis langs de gehele Friese waddenkust waarbij ze alle landschapskunst-plaatsen van Sense of Place bezoeken en een wandeltocht door Dark Sky Park en Natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling.

Kleinschaligheid, duurzaamheid, persoonlijke aandacht en streekeigen beleving en gastheerschap zijn de peilers van de groepsvakantie. Het keurmerk Waddengoud staat garant voor deze waarden. Zo worden de bouwstenen van de nu ontwikkelde pakketreis voor het overgrote deel door ondernemers aangeboden die aangesloten zijn bij het Waddengoud-netwerk. Deze waarden passen bovendien bij het soort toerisme dat overheden en belangenorganisaties voor het Werelderfgoed Waddenzee voor ogen hebben.
Het project wordt in het kader van het INTERREG V A programma Deutschland-Nederland gezamenlijk gefinancierd met middelen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE), de Niedersächsische Staatskanzlei en de provincies Fryslân en Groningen. Het project wordt begeleid door het programmamanagement van de Eems Dollard Regio (EDR).

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis · Foto('s): 
Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis · Foto('s): 
Duitse pers bezoekt Friese waddengebied voor Werelderfgoed Waddenzeepakketreis · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio