Eindelijk weer overwinning voor Friese Boys · Foto('s): Sake Beerstra

Eindelijk weer overwinning voor Friese Boys

zondag 01 mei 2016

Friese Boys heeft zaterdag 30 april de thuiswedstrijd tegen FC LEO met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. FC LEO werd al na twee minuten gevaarlijk maar Stan Buikema kon de voorzet van Rik Schuttenbeld niet in een doelpunt omzetten. Aan de andere kant schoot Marten Starkenburg na een pass van Pieter van der Zwaag in het zijnet.

Na twintig minuten kreeg FC LEO een goede kans toen Marc van der Klei na een voorzet van Stan Buikema volkomen vrij kon inkoppen. De bal verdween echter over de lat. Tien minuten later was het Hans Hofman die een vrije kopkans kreeg na een vrije trap van Buikema. Deze keer ging de bal naast. Doelman Marco Wichers hield uitlopend Marten Starkenburg van scoren af na een te korte terugspeelbal. Schoten van Johannes Beiboer en Pier Kempenaar leverden geen doelpunt op evenals een inzet van Justin Poort van FC LEO.

Na de thee kopte Frank Veenwijk namens de gasten voorlangs. Direct daarop was het raak aan de andere kant. Marten Starkenburg bereikte Johannes Beiboer die de bal achter doelman Wichers schoot, 1-0. Na een voorzet van Justin Poort dook Stan Buikema vrij voor het doel op, maar opnieuw ging de bal naast. Een pass van Rienk Postma belandde bij Marten Starkenburg die de 2-0 op het scorebord bracht.

FC LEO gaf niet op en Auke Hoekstra moest redding brengen bij pogingen van Rik Schuttenbeld en Rick Koster. Toen Remco van der Klei alleen voor het doel opdook redde de goalie eveneens en Rick Koster raakte de paal. In de slotminuten had Friese Boys-verdediger Pieter Boersma zijn eerste competitiedoelpunt ooit voor Friese Boys kunnen maken maar voor een leeg doel schoot Boersma over.