Feest in De Waadwente: Dirkje vd Zee- de Graaf 100 jaar

Woensdag 09-08-2017
DOKKUM - Dirkje vd Zee- de Graaf werd op 7 augustus 1917 op Hantummeruitburen geboren als zesde kind van Geert de Graaf en Antje Obma. Om de kost te verdienen was ze baakster en heeft veel baby’s zoals ze vaak zei: de eerste schone luier aangedaan. Omdat haar vader al heel vroeg is gestorven hielp ze mee op het land en met het melken van de koeien. Ze is op 15 september 1949 getrouwd met Pieter Eintes vd Zee uit Wierum.

Toen ze getrouwd zijn ging haar moeder bij hun inwonen in de oude witte pastorie in Wierum. Een paar jaar later lieten ze zelf een huis tegenover de pastorie bouwen. Ze kregen 3 kinderen eerst een meisje en 4 jaar later werden er nog 2 jongens geboren. Dat het een tweeling zou worden was een hele verrassing. Tijdens haar leven was ze actief in verschillende bestuursfuncties.

Op dit moment heeft ze 7 kleinkinderen en 9 achter kleinkinderen. Tijdens haar huwelijk werd er nog vaak een beroep op haar gedaan om bij de geboorte van een nieuw leven te helpen. Niet alleen in Wierum maar ook daar buiten en natuurlijk bij haar broers en zussen. Haar man overleed in 1982 op 72 jarige leeftijd. Hier heeft ze heel veel verdriet van gehad. Ze heeft tot 2003 in Wierum gewoond en verhuisde toen naar Dongerahiem te Dokkum. Na een val waarbij haar heup brak ging het lichamelijk en geestelijk niet zo goed meer en verhuisde ze in 2012 naar de Waadwente te Dokkum waar ze liefdevol wordt verzorgd op afdeling de Boeier.

Ze kreeg deze week bezoek van alle kinderen en ook bijna alle klein en achterkinderen waren op haar verjaardag aanwezig. Wethouder Pieter Braaksma van de gemeente Dongeradeel kwam de felicitaties overbrengen. De schriftelijke felicitaties waren talrijk van familie, bekenden en zelfs van commissaris van de koning Arno Brok.

terug naar overzicht
Feest in De Waadwente: Dirkje vd Zee- de Graaf 100 jaar
© Foto's: Suzanne Klemann


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie