Friese Boys F2 wint van Burgum BCV · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Friese Boys F2 wint van Burgum BCV

zondag 01 mei 2016

Friese Boys F2 trad vandaag zonder Fokke, maar met gastkeeper Robert, aan tegen de combinatie Burgum BCV. Het was dan ook even afwachten hoe het team zou reageren op het gemis van één van de sleutelspelers van het team. Maar bij het gemis van een vedette, staan er vaak andere spelers op. En zo ook nu; het hele team haalde haar niveau op en vocht tot aan de laatste seconde.

Voor het eerst dit seizoen kwam Friese Boys in de beginfase op achterstand. Het was dan ook goed om te zien dat er hierdoor geen onrust of verslagenheid over de jongens kwam. Juist het tegenovergestelde was waar: de ruggen werden gerecht en het gas ging er vol op. Na een goede bal van Jelte was het Jesse die net naast schoot. Ook BCV kreeg een grote kans welke door een prima safe van Robert uit de goal werd geranseld. Maar even later was het toch Jesse K die de gelijkmaker maakte. Wie dacht dat het nu wel over en uit was met BCV kwam bedrogen uit. Het was juist BCV die na de gelijkmaker van Friese Boys weer de aanval zocht en na een 2-tal wapenfeiten wederom op voorsprong kwam.

Hierna kwam er een periode met kleine kansjes voor beide teams en leek er met een achterstand gerust te worden. Totdat spits Jarno doorhad dat de keeper van BCV de bal niet vanuit de handen uitschoot, maar de bal steeds neerlegde bij de spelhervatting. Net voor rust schoot de keeper van BCV de bal tegen de jagende Jarno aan. De bal viel voor hem neer en werd in de lange hoek geknald, 2-2 net voor rust. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en waren de teams aan elkaar gewaagd. Na een bal op de lat van BCV was het Jesse K die Friese Boys voor het eerst vandaag op voorsprong zette, 3-2. Daarna was het BCV die weer gelijkmaakte. Gelukkig was het de vandaag zeer gedreven Jesse K die met zijn derde goal van vandaag Friese Boys weer op voorsprong zette.

Vanaf de zijkant schoot hij de bal met een geweldig schot in de lange hoek, 4-3. Daarna was het overleven richting het eindsignaal. Met man en macht werd er, onder aanvoering van de verdediger pur sang Javier ‘de Rots’ Henstra gevochten om de voorsprong te behouden. En dat lukte, een groot compliment voor het hele team!

Robert: zeer solide en geweldige uittrappen richting de voorste linie.
Jelte: enorm veel meters gemaakt, van voor tot achter belangrijk geweest.
Javier: verdedigend uitmuntend en zeer belangrijk in de laatste linie.
Lennart: moeiteloos staande gehouden, van keeper tot goede verdediger.
Jesse S: klein van stuk, groots voorop in de strijd.
Dian: goed loopvermogen, schuwt geen duel en voetbalt als een echt kerel.
Jesse K: sleurend, bikkelend en vechtend zonder de doelgerichtheid te verliezen.
Jarno: sluw, kaatsend, goed positie kiezend en scorend.