VIDEO: G-team KV Flamingo’s wint Aanmoedigingsprijs van RTV NOF · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VIDEO: G-team KV Flamingo’s wint Aanmoedigingsprijs van RTV NOF

zaterdag 21 januari 2017

Een instuif voor G-korfballers op 31 mei 2008 was de start voor het G-team van KV Flamingo’s in Buitenpost. Vandaag de dag bestaat het team uit 12 fanatieke sporters uit de regio Noordoost Fryslan. De goede begeleiding, het plezier van de spelers en de positieve uitstraling van de club in de regio maakt dat de Flamingo’s het verdienen om eens een keer in het zonnetje gezet te worden.

Het sporten bij KV Flamingo’s is zeer waardevol voor de spelers met een verstandelijke beperking. De leden variëren qua leeftijd van 14 t/m 63 jaar. Tieners, veertigers, het mixt goed met elkaar. ,,Natuurlijk is er sprake van niveauverschil, maar daar hebben de spelers geen moeite mee. Jong en oud geniet van het samen bezig zijn. Maar ook de waardering buiten het veld om is enorm belangrijk voor hen”, vertelt Griet de Vries, begeleidster en drijvende kracht achter het G-korfbal in Buitenpost.

Bij de Flamingo’s betalen de spelers een aangepaste contributie en daarnaast wordt gezocht naar een extra sponsor. Qua financiering blijft het namelijk lastig. Van de gemeente Achtkarspelen krijgt het G-team geen subsidie. ,,Gelukkig zijn de ouders en vrijwilligers erg betrokken en wordt er zelfs uit eigen zak betaald voor extra activiteiten”, aldus Griet.

Extra bekendheid kan de club dus wel gebruiken en ook daar is de aanmoedigingsprijs voor bedoeld. Met heel veel enthousiasme werd vrijdag de prijs tijdens de live tv-uitzending van de RTV NOF Sport- & Ondernemersverkiezing 2016 in ontvangst genomen door de spelers van de Flamingo’s uit handen van Auke Jelle Kingma, directeur van Talant. Er werd zelfs gevlogd tijdens de uitreiking en met sjaals gezwaaid. ,,Ik wil de mensen die ons uitgekozen hartelijk bedanken’’ riep een van de sporters van KV Flamingo’s.

De aanmoedigingsprijs is mogelijk gemaakt door Alliade. Deze organisatie wil mensen met een verstandelijke beperking helpen hun eigen leven te leiden door gewenste ondersteuning dicht bij huis te bieden.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: G-team KV Flamingo’s wint Aanmoedigingsprijs van RTV NOF · Foto('s): Meint de Vries
VIDEO: G-team KV Flamingo’s wint Aanmoedigingsprijs van RTV NOF · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio