Gasterij Manjefiek bekroond als Starter van het jaar · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Gasterij Manjefiek bekroond als Starter van het jaar

vrijdag 20 januari 2017

In de categorie ‘Starter van het jaar’ van de RTV NOF Sport- & Ondernemersverkiezing 2016 worden beginnende ondernemers die opvallen in de regio belicht. Dit zijn ondernemers die maximaal drie jaar geleden hun bedrijf zijn gestart. Ze zijn een aanwinst voor de regio Noordoost Fryslân en verdienen waardering voor hun lef om een onderneming te starten in een krimpregio.

Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Van Wieren & Vellinga, een accountantskantoor in Dokkum met oog voor de regio. ,,Wij sponsoren de prijs ‘Starter van het jaar’, omdat wij deze verkiezingen enorm belangrijk vinden. Het stimuleert de ondernemer om stil te staan bij waar ze mee bezig zijn en wat ze graag uit willen dragen in onze regio”, aldus Frans van Wieren.

In Partycentrum Old Dutch in De Westereen werd Gasterij Manjefiek uit Kollum vrijdagavond als winnaar bekroond. Het echtpaar Adèl en Andrea Basta zijn in oktober 2014 van start gegaan met hun Gasterij Manjefiek gevestigd aan de Voorstraat 63 te Kollum. Ze werken met een uniek concept. Van 11.00 uur tot 16:00 uur een brasserie en vanaf 16:00 uur een restaurant. Specialiteit is de ambachtelijke bereide döner kebab en shoarma.

Met veel liefde wil het koppel het bedrijf verder uitbouwen. ,,De focus blijft echter alles vers, kwaliteit leveren en de gasten vriendelijk en persoonlijk ontvangen”, vertelt Adèl. Het vriendelijke echtpaar en hun zoon hebben samen met hun personeel een unieke sfeer neergezet. In een zeer korte tijd, zonder reclame te maken, maar van mond-op-mond hebben klanten hun weg naar de gasterij gevonden.

Overige genomineerden

Ook genomineerd in de categorie ‘Starter van het jaar’ waren, Stadshap uit Dokkum en YnStyle Makelaardij uit Buitenpost. Stadshap Dokkum is opgestart door twee jonge ondernemer (Leo van der Zee en Stefan de Groot) die gezonde en koelverse maaltijden leveren voor als je geen tijd of zin hebt om te koken. Nynke Kloosterman van YnStyle Makelaardij verkoopt met succes huizen door in te zetten op verkoopstyling, fotografie en social media.

Gasterij Manjefiek bekroond als Starter van het jaar · Foto('s): Meint de Vries
Gasterij Manjefiek bekroond als Starter van het jaar · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio