Gedichtenbundel De Morose-jaren van de Graaf van Medwert · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Gedichtenbundel De Morose-jaren van de Graaf van Medwert

maandag 08 december 2014

De nieuwe dichtbundel van de Graaf van Medwert (ook bekend van het radioprogramma De SmachtWacht op RTV NOF) eet Morose-jaren. In deze bundel toont de Graaf van Medwert wederom zijn poëtisch, filosofisch, melancholisch en humoristisch talent in twintig gedichten. De thema’s, dood, liefde, erotiek en eenzaamheid, beschreef de Graaf van Medwert eerder, maar in Morose-jaren bereikt hij een nieuwe abstractie, zonder iets te verliezen van zijn schoonheid in taal, filosofische inzichten, humor en zelfspot.

Erotische foto’s uit de jaren 20
De gedichten worden geïllustreerd door foto’s uit de jaren twintig van al dan niet erotische aard, maar net als de gedichten uitgekozen op een tweede laag van eenzaamheid en humor, alsof de Graaf van Medwert ons wil zeggen: Liefde, erotiek en melancholie zijn van alle tijden, het zijn slechts de anderen die ons willen doen geloven dat het nieuw of verwerpelijk is.

Niet uitgesproken verplichting
In het titelgedicht Morose-jaren beschrijft hij het zoveel-jarig-huwelijksfeest van een echtpaar, dat tegen wil en dank bij elkaar is gebleven. De gasten die zijn gekomen, zijn er vanwege een niet uitgesproken verplichting. Tegenover zoveel triestheid beschrijft de Graaf van Medwert de schoonheid van liefdesverdriet (rug richt zich krom…) en erotiek (als vraat, als zucht…).

Doodgaan mag
In ‘Er zou een afspraak zijn’ gaat de Graaf van Medwert in gesprek met de dood, een eenzijdige afspraak… Daarentegen geeft hij ons het heft in handen als het gaat om te mogen sterven. Doodgaan mag. De bundel Morose-jaren is verkrijgbaar in door de Graaf van Medwert erkende boekhandel Schaaf te Dokkum en via de edelman zijn website.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Gedichtenbundel De Morose-jaren van de Graaf van Medwert · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio