Geel Wit in enerverend duel gelijk tegen Udiros · Foto('s):

Geel Wit in enerverend duel gelijk tegen Udiros

zondag 10 april 2016

Geel Wit heeft aan de uitwedstrijd tegen Udiros een punt overgehouden. In Nieuwehorne werd het 2-2. De openingsfase was voor Geel Wit met twee beste kansen. Na tien minuten werd Sander Hekkelman onderuit gehaald en alles wat Geel Wit was schreeuwde om een strafschop. “Het was een 200 procent strafschop , maar de scheids gaf hem niet’’, vond trainer Kees Slotemaker.

Even later herinnerde de oefenmeester leidsman De Wind nog eens aan diens beslissing, en deed dat in de ogen van de arbiter met zoveel woorden en misbaar dat hij Slotemaker achter de hekken zond. Een primeur in de carrière van Slotemaker, die hierna nog vier wedstrijden duurt. Geel Wit kwam na 35 minuten spelen op voorsprong. Een goed opgezette combinatie van Bente Bonthuis en Micha Metz werd door Sander Hekkelman afgerond. Toch gingen de ploegen met 1-1 rusten, want vlak voor de rust scoorde Marten Jetze Kuperus, de topscorer van Udiros, met een wereldgoal de gelijkmaker.

In de zeventigste minuut kwam Geel Wit andermaal op voorsprong; na een scrimmage voor het doel punterde Theodoor Molenaar raak: 1-2. Maar andermaal kwam Udiros langszij. Een vrije trap scheerde vlak langs de muur en liet ook keeper Pieter Oene Smit kansloos: 2-2. Desondanks kon Slotemaker tevreden zijn over het vertoonde spel: ,,Een prima wedstrijd met over en weer kansen en veel strijdlust.’’

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Lukas Mollema, Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet (Saja de Haan), Jurjen Metz, Kevin Kiewiet, Micha Metz, Bente Bonthuis, Sander Hekkelman (Christian Molenaar).

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00