Geel Wit laat kansen onbenut en verliest · Foto('s):

Geel Wit laat kansen onbenut en verliest

zondag 01 mei 2016

Drachten – Geel Wit (4-1) was de wedstrijd van de gemiste kansen. Trainer Kees Slotemaker van Geel Wit telde wel negenhonderd procent mogelijkheden voor zijn ploeg. En ja, als ze er niet in gaan dan treedt de aloude voetbalwet in werking dat de tegenpartij ze maakt.

De wedstrijd had er heel anders uit kunnen zien als Geel Wit in de tiende minuut een penalty was toegekend. Bente Bonthuis werd door de keeper in het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Valkema durfde het echter niet aan rood en een strafschop te geven. Zo bleef Drachten in de wedstrijd en kwam het zelfs in de vijfendertigste minuut op voorsprong door Anton Vredevoort.

Drie minuten later verdubbelde Jesmer Slot met een zondagsschot de marge voor de thuisclub. Na de pauze probeerde Geel Wit zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken, maar het bleef grossieren in missen van kansen. Met name Bente Bonthuis slaagde er niet in het net te vinden. Geel Wit ging achterin één op één spelen en bood Drachten daarmee ruimte. Daarvan profiteerde Vredevoort in de vierenzeventigste minuut.

Twee minuten later knikte Kevin Kiewiet uit een corner namens Geel Wit binnen, maar van veel waarde was dit doelpunt niet, want in de tweeëntachtigste minuut vond Vredevoort andermaal het doel: 4-1. Bij Geel Wit debuteerden de B-junioren Maikel Moll en Marwin Kooiker en was oudgediende Peter Oud opgetrommeld als vervanger voor de geblesseerde Sander Hekkelman.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet, Peter Oud, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet, Micha Metz, Jurjen Metz; Bente Bonthuis (Maikel Moll, 66), Christian Molenaar (Marwin Kooiker, 77).

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00