Geel Wit heeft een prima overwinning behaald · Foto('s):

Geel Wit heeft een prima overwinning behaald

zondag 16 oktober 2016

Geel Wit heeft een prima overwinning behaald op Nicator. Door de 4-2 overwinning staan de Amelanders derde met één punt achterstand op de koploper. De eerste kansen waren voor de thuisploeg; Danny Metz schoot naast en Sander Hekkelman over.

Op een voorzet van Christian Molenaar kwam Danny Metz een teenlengte tekort om in de tiende minuut de score te openen. Zes minuten later werd een inzet van Sander Hekkelman door Rene van der Galiën net voor de lijn gered en uit een voorzet van Jurjen Metz schoot Danny Metz naast. Het eerste echte gevaar van de bezoekers was in de 23-ste minuut, maar het schot van Ramon Hereman werd door Pieter Oene Smit buiten de palen geranseld. Meteen daarna werd Geel Wit weer gevaarlijk. Een inzet van Christian Molenaar werd bijna in eigen doel gewerkt en een boogbal van Bente Bonthuis belandde op de lat. In de 37-ste minuut haalde Rene van der Galiën Christien Molenaar onderuit. Jordi Metz benutte de strafschop feilloos: 1-0.

In de slotminuut van de eerste helft had Bente Bonthuis de voorsprong moeten verdubbelen, maar keeper Jorn Welles en Daniel de Vos verhinderden dat. Vlak na de rust viel het tweede doelpunt alsnog. Nadat Mashut Nedjati redde op een inzet van Danny Metz was het in de 52-ste minuut alsnog raak. Sander Hekkelman schoot de bal onberispelijk in de winkelhaak: 2-0. Nicator probeerde wel wat terug te doen, maar werd niet echt gevaarlijk. De betere kansen waren voor Geel Wit: Sander Hekkelman stuitte op de keeper en Danny Metz kopte over. In de 76-ste minuut werd het 3-0. Op aangeven van Jordi Metz krulde Sander Hekkelman de bal in de verste hoek, een prachtig doelpunt. Een minuut later vond Jordi Metz diezelfde hoek en leek de strijd beslist.

Nicator wist echter niet van opgeven en in de 81-ste minuut strafte Ramon Hereman geknoei in de defensie van Geel Wit af: 4-1. Eén minuut voor het einde maakte Berend Klaas Tolsma er zelfs 4-2 van, maar verder kwamen de Leeuwarders niet.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jurjen Metz, Bjorn Wijnberg (Kevin Kiewiet, 70), Pieter Kiewiet, Kayan Kiewiet; Christian Molenaar (Tim Ytsma, 83), Jordi Metz, Micha Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Sander Hekkelman (Marwin Kooiker, 81).

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00