Geel Wit wint thuis ook van VC Trynwâlden · Foto('s):

Geel Wit wint thuis ook van VC Trynwâlden

zondag 25 september 2016

Geel Wit heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd in winst omgezet. Zondag werd VC Trynwâlden met 3-2 verslagen. De overwinning was dik verdiend. Het eerste kwartier regende het kansen voor de thuisploeg, maar Bente Bonthuis, Sander Hekkelman, Danny en Micha Metz slaagden er niet in de score open te breken.

Dat deed na een kwartier spelen Roland Schweigman. Hij was zijn opponent Pieter Kiewiet te snel af en had vrij baan richting Pieter Oene Smit, die hij met een boogje passeerde. De vreugde bij de gasten duurde maar vier minuten. Over de linker kant snelde Bente Bonthuis zijn tegenstander voorbij en produceerde een voorzet die eenvoudig door de defensie van Trynwâlden leek te worden onderschept. Maar de verdedigers lieten de bal voor elkaar liggen, zodat Sander Hekkelman simpel kon intikken: 1-1. Ook daarna waren de beste kansen voor Geel Wit, dat in de tweeënveertigste minuut op voorsprong kwam. Een korte corner van Bente Bonthuis werd door Danny Metz verlengd, waarna Micha Metz raak kon koppen: 2-1.

De eerste mogelijkheden na rust waren voor Danny en Jordi Metz, daarna nam Trynwâlden het initiatief over. Schweigman schoot naast, Durk Gardenier schoot in vrije positie over en een vrije schop van Schweigman werd door Pieter Oene Smit gekeerd. Even later was de doelman kansloos bij een corner van Martijn Visser. De bal ging over iedereen heen en werd bij de tweede paal door Egbert Hulzinga binnen gekopt: 2-2. Andermaal kon Trynwâlden niet lang genieten van de score. Na fraai voorbereidend werk van Jordi Metz werd de bal slecht verwerkt, waarna Sander Hekkelman zijn tweede doelpunt kon binnen tikken. Doordat Geel Wit verzuimde meer afstand te nemen bleef Trynwâlden tot het laatst uitzicht houden op een beter resultaat. Pieter Oene Smit plukte de bal nog van de voeten van Danny van der Wal en een schot van Hulzinga werd voor de lijn gekeerd.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Pieter Kiewiet (Lukas Mollema 55), Bjorn Wijnberg, Kevin Kiewiet (Jurjen Metz 66), Kayan Kiewiet; Christian Molenaar, Jordi Metz, Micha Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Sander Hekkelman (Christian Smid 84).

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00