Geen punten voor Friese Boys in Rijperkerk · Foto('s):

Geen punten voor Friese Boys in Rijperkerk

zaterdag 23 april 2016

Rijperkerk – Friese Boys leek zaterdag aan de uitwedstrijd tegen Rijperkerk een punt over te houden maar in de slotfase won de thuisclub als nog met 3-1. In de beginfase was Friese Boys de meest aanvallende ploeg maar schoten van Eberhard Kloosterman en Johannes Beiboer konden doelman Albert Alma niet verontrusten.

De doelman voorkwam ook uitlopend een treffer van Marten Starkenburg. Niet Friese Boys maar Rijperkerk nam de leiding. Erwin Veenstra bereikte Mark Hendriks die ineens uithaalde. De bal leek een prooi te worden voor doelman Auke Hoekstra maar deze liet de bal door de handen glippen, 1-0. Anne Epema schoot daarna rakelings over en Hoekstra redde daarna uitstekend op een knal van Jacob Andringa. Ook Mark Hendriks kreeg een kans op 2-0 maar de bal ging deze keer naast.

Tweede helft
In de tweede helft redde  Auke Hoekstra op kopballen van Mark Hendriks en Anne Epema terwijl Friso Jorna naast kopte. Plotseling kwam Friese Boys gelijk. Andries van der Zwaag lanceerde Marten Starkenburg die de gelijkmaker op het scorebord bracht, 1-1. Het vlagsignaal voor buitenspel van assistent-scheidsrechter Sibolt Smedinga werd door scheidsrechter Westerloo niet gehonoreerd. De Boys kregen zelfs een unieke mogelijkheid op 1-2 maar Rienk Postma wist deze niet te benutten. Het doelpunt viel aan de andere kant: Na een hoekschop kopte Paul Veenstra raak 2-1. Het werd ook nog 3-1 toen Mark Hendriks uit een moeilijke hoek via Auke Hoekstra succes had.