Gelijkopgaand duel korfballers Veenwouden · Foto('s):

Gelijkopgaand duel korfballers Veenwouden

zondag 25 september 2016

Voor de korfballers van Veenwouden stond zaterdag de wedstrijd tegen SIM uit Haskerdijken op het programma. Op voorhand een wedstrijd met kansen om punten thuis te kunnen houden.

Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Om en om vielen de doelpunten waarbij moet worden aangemerkt dat Veenwouden minder kansen creëerde dan de gasten. SIM wist langer aanvallen op te zetten en kon daarmee met een voorsprong van 4-5 de kleedkamers opzoeken.

Voor Veenwouden was het in de tweede helft van de wedstrijd dan ook zaak om in de aanval de bal langer rond te spelen en daarmee betere kansen te creëren. Bij vlagen lukte dit maar de thuisploeg was te gretig. Wanneer er een gelegenheid zich voordeed om te schieten, werd er geschoten. Bij het gros daarvan raakte Veenwouden de bal daarop snel kwijt en SIM speelde rustig in de aanval totdat zich een mooie kans voordeed.

Dit slimmere spel leidde ertoe dat de gasten een gaatje wisten te slaan van twee doelpunten bij 5-7. Veenwouden bleef strijden voor wat het waard was maar moest het uiteindelijk afleggen bij een eindstand van 7-10.

Doelpunten Veenwouden: Henk Moorlag 3, Thiadmar Sijens 2, Riemkje Keizer en Anna Tadema beide 1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00