Goud, zilver en brons voor turners GVV Feanwâlden · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Goud, zilver en brons voor turners GVV Feanwâlden

maandag 26 januari 2015

Zaterdag 24 januari werden er in Stiens de eerste plaatsingswedstrijden voor de jongens niveau vijftien tot en met elf gehouden. Voor GVV Feanwâlden deden tien jongens aan deze wedstrijd mee. Voor zes van deze jongens was het hun allereerste wedstrijd.

In de eerste ronde mochten Erwin Lefferts (Buitenpost), Martin van der Wal (Burgum), Thomas Sipma (Oudwoude) en Pieter de Hoop (Burgum) de wedstrijdvloer opkomen en aan de jury laten zien waar ze de afgelopen maanden voor hebben getraind. Er werden mooie oefeningen aan de jury getoond. Erwin Lefferts behaalde bij de instap niveau veertien een mooie tweede plaats. Martin van der Wal en Thomas Sipma kwamen in dezelfde categorie uit en behaalde een zesde en negende plaats. Pieter de Hoop, benjamin niveau veertien, mocht ook op het podium komen en de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de jongste turners van GVV. Sietse Lefferts (Buitenpost), Jesse Postma (Burgum) en Joran van der Wal (Burgum) zijn zes jaar en turnen in niveau vijftien. Ook deze mannen lieten hele mooie oefeningen zien. In deze categorie was het zilver voor Sietse Lefferts en het brons voor Jesse Postma. Joran van de Wal behaalde de vijfde plaats. Ook Florenz van der Gang moest in de tweede wedstrijd zijn oefeningen laten zien. Florenz turnt erg netjes. Ook de jury was onder de indruk van zijn oefeningen. Met een verschil van bijna drie punten werd Florenz eerste en mocht hij de gouden medaille in ontvangt nemen.

Tijdens de derde wedstrijd van deze dag was het de beurt aan Mateo Schouwstra-Atsma (Buitenpost) en Andries Groenewoud (Hardegarijp) uitkomend in instap niveau twaalf. Deze twee jongens moesten het opnemen in een zeer grote categorie van tweeëntwintig jongens. Mateo Schouwstra-Atsma liet zeer nette oefeningen zien. Mateo mocht in deze grote categorie de bronzen medaille in ontvangt nemen. Andries Groenewoud heeft dit seizoen de overstap gemaakt van KV Leeuwarden naar GVV Feanwalden. In een paar maanden tijd heeft hij al grote sprongen vooruit gemaakt. Andries behaalde een tiende plaats.

De jongens van GVV trainen in een eigen hal bij sportcentrum Sanjes in Feanwâlden. Alle toestellen zijn aanwezig en staan klaar. Je bent welkom om eens te kijken of mee te doen met de beginners op dinsdag van 16:00 uur – 17:30 uur. Ook bij de gevorderden kun je kijken of meedoen op dinsdag van 17:30 uur – 19:30 uur en donderdag van 18:00 uur – 20:00 uur.

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00