Be Quick Dokkum wint van Aduard 2000 · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum wint van Aduard 2000

zondag 28 augustus 2016

In de derde bekerwedstrijd wist Be Quick thuis met 2-0 te winnen van Aduard. Na de 0-7 winst tegen tweedeklasser Forward en de 3-7 nederlaag tegen eersteklasser Buitenpost, was dit voldoende om door te gaan in de bekerstrijd, samen met poulewinnaar Buitenpost.

Be Quick ging goed uit de startblokken en scoorde al in de allereerste minuut, maar de treffer werd afgekeurd. De Dokkumers pakten het initiatief en het maken van doelpunten leek een kwestie van tijd. Helaas zakte het tempo in de wedstrijd vrij snel terug en veel passes waren slordig. Be Quick kreeg ondanks dat toch wel een aantal prima kansen, maar o.a. Folkert van Dongera en Aldert Hietkamp misten in kansrijke positie. Aduard kon gaandeweg de eerste helft steeds beter tegenstand bieden, al werd het nooit gevaarlijk voor het doel van Eelke Kooistra.

Na de rust was Be Quick opnieuw trefzeker in de eerste minuut. Een snelle aanval over rechts werd goed afgerond door Rudolf Banga, 1-0. Be Quick speelde daarna in een wat hoger tempo en halverwege de tweede helft werd het terecht 2-0 via een strafschop van Folkert van Dongera. Be Quick leek verder te kunnen uitlopen, maar het ontbrak aan echte scherpte en effectiviteit. Zodoende bleef het 2-0. Zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Meppel.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00