Hilariteit bij bundelpresentatie Graaf van Medwert in DDR Studio · Foto('s): Henk Aartsma
  Henk Aartsma

Hilariteit bij bundelpresentatie Graaf van Medwert in DDR Studio

maandag 25 april 2016

Afgelopen zondag reikte RTV NOF presentator Mark Spijkers-Graaf van Medwert zijn nieuwe dichtbundel Moeilijk woord|Narcist uit aan burgemeester Krol in de DDR Studio van Leopold Weideveld in St. Jacobiparochie. Ruim zestig mensen waren op dit evenement afgekomen. Zij zagen hoe burgemeester Krol meeging in de sfeer en de humor van de poëzie van de voormalig DongeraDichter.

Op verzoek van burgemeester Krol en tot hilariteit van het publiek, droeg Spijkers het satirische gedicht voor over de fout van God, die de vrouw beter uit de hersens van de man had kunnen maken dan uit zijn rib. Ook de andere gedichten van de voormalige stadsdichter van Dokkum, waaronder een Fries gedicht zonder dat het echt Fries werd, werden met veel gelach en applaus ontvangen. Dat alles in het decor van de foto’s van Alie van der Velde, die ook de foto’s in de bundel heeft gemaakt.

Na de uitreiking van de bundel was het de beurt aan de bluesband Backdoor Men, die met opzwepende nummers blijk gaven van hun muzikaal talent. In de bijzondere sfeer die Wijdeveld weet te creëren en die doet verlangen naar de jaren zestig en zeventig bleven de mensen lang napraten en lachen, onder het genot van diverse culinaire hoogstandjes.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio