VV Holwerd is Blija de baas in derby · Foto('s): Adriana Huizinga
  Adriana Huizinga

VV Holwerd is Blija de baas in derby

zondag 04 oktober 2015

De eerste derby van lijn 54 heeft VV Holwerd weten te winnen, uit bij het altijd lastige Blija. De thuisploeg stroopte vanaf de eerste minuut de mouwen op om Holwerd de punten niet cadeau te geven. Blija kreeg echter de grote kans en deze werd benut door Denny Bakker.

Halverwege de eerste helft krijgt Marco de Lau een grote kans, maar deze wordt prima door Hidde Smidt met zijn voeten tot corner verwerkt. Vijf minuten voor de thee worstelt Kars Vrieswijk de 1-1 op het scorebord. Op dat moment wel een beetje tegen de verhouding in, maar Blija kon op dat moment het netje niet achter goalie Hidde Smidt vinden. De tweede helft brengt trainer Bouma de niet al te fitte Marco van Dijk binnen de krijtlijnen om Blija de stuipen op het lijf te jagen.

Een tien minuten na rust kopt Romke Talsma de 1-2 binnen en een minuut of zeven later pegelt Wichard Bron de bal tegen de onderkant lat en de attente Kars Vrieswijk knikt de 1-3 tegen de touwen. Trainer Bouma is zeker van de zaak en haalt Marco van Dijk weer uit het veld met het oog op de wedstrijd van volgende week. In het laatste part van de wedstrijd kon Blija geen vuist meer maken en kan Holwerd de wedstrijd rustig uit voetballen en Kars Vrieswijk noteert ook nog de 1-4 op het wedstrijdformulier.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00