VV Holwerd troeft Wardy genadeloos af · Foto('s): VV Holwerd
  VV Holwerd

VV Holwerd troeft Wardy genadeloos af

zondag 29 november 2015

Holwerd trad zaterdag aan thuis tegen Wardy uit Ferwerd. Wardy stond bij aanvang van de wedstrijd op het zevende plekje met veertien punten. Holwerd bestierde de vierde plek met achttien punten. Prima omstandigheden voor een mooie pot voetbal.

Holwerd kwam in de vijfde minuut op voorsprong door een doelpunt van Kars Vrieswijk. In de 11e minuut was het weer raak Rick Vink breide de voorsprong uit naar 2-0. In de negentiende minuut krijgt Holwerd buiten het strafschopgebied een vrije trap. Vrije trappen kun je wel over laten aan Melvin Dol hij lepelde de bal prima over de keeper van Wardy en zet de stand op 3-0. Na deze twintig minuten begint Holwerd wat slordig te worden.

Wardy krijgt wat kansen wat hun geen doelpunten oplevert. In de achtendertigste minuut is het wederom Rick Vink die de 4-0 maakt. In de drieënveertigste minuut is het Tsjitse de Haan die met een afstandspegel de bal in de kruising jaagt. Wardy geeft niet op en Erwin van der Sloot zet in de vijfenveertigste minuut de 5-1 op het scorebord. In blessuretijd scoort Wardy weer maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

In de tweede helft is het voor Wardy alleen maar tegenhouden. Kars Vrieswijk maakt gelijk naar rust de 6-1. Vier minuten later uit een corner knikt Romke Talsma de bal tegen de touwen. De 8-1 werd een doelpunt van de beide wisselspelers Marco van Dijk en Piter van der Ploeg. Marco gaat er op snelheid door en ziet Piter vrij staan voor het doel, Marco niet zelfzuchtig en laat Piter zijn eerste competitie doelpunt voor Holwerd 1 aantekenen.

In de tachtigste minuut is het wederom Romke Talsma die vandaag zijn tweede er in tikt. Met nog wat blessuretijd op de klok van scheidsrechter Smedeman krijgt Holwerd nog een vrijetrap Melvin Dol slingert de bal voor de pot en Tsjitse de Haan zweeft er met zijn hoofd tegen aan, jammer genoeg spat deze bal op de lat uiteen.

Voor Holwerd zijn deze drie punten zeer belangrijk ze blijven aanhaken bij de top 3 in de 5e klasse B. Voor Wardy is het te hopen dat er weer betere tijden aanbreken. Volgende week komt SSS`68 uit Marssum op bezoek in Holwerd. Als de weergoden wat meewerken.