Info-bijeenkomst over rijden over de Sintrale As

Donderdag 18-05-2017
DE WESTEREEN - De eerste keer rijden over de Sintrale As kan spannend zijn. Want welke kant moet je op om op de bestemming te komen? Hoe werken ovondes eigenlijk? En wat is Shared Space? Om weggebruikers een handje te helpen, organiseert de provincie Fryslân samen met Veilig Verkeer Nederland en de Stichting Bevordering Verkeerseductie verschillende informatiebijeenkomsten bij u in de buurt.

Een nieuwe weg kan soms even wennen zijn. Zo ging het meerdere malen verkeerd bij de nieuwe ovonde. Oude routes zijn vertrouwd en voelen veilig. Terwijl een nieuwe route juist veiliger én ook nog eens sneller is. Door uitleg te geven over de Sintrale As, probeert de provincie weggebruikers meer bekend te maken met de nieuwe weg. De bijeenkomsten bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Zo kunnen bezoekers tijdens workshop kennis maken met het principe ‘Shared Space’, een verkeerssituatie waarbij er in de basis geen regels zijn.

De informatiebijeenkomsten worden georganiseerd op verschillende plaatsen in de gemeentes Tytsjerksteradiel, Dongeradeel en Dantumadiel. Na de bijeenkomst kunnen bezoekers zich aanmelden voor ‘Rijden over de As’: een ‘praktijkles’ waarbij bestuurders onder begeleiding over de nieuwe Sintrale As rijden.

Informatie
Wilt u weten wanneer er een informatiebijeenkomst bij u in de buurt is? Kijk dan op de site van De Centrale As . Daar vindt u ook meer informatie over het programma.

De data voor de vakantie zijn:

23 mei in het Streekhûs te Burgum op de Florynwei 3c

30 mei in It Maskelyn te Hurdegaryp

7 juni in Old Dutch in De Westereen

21 juni in het gemeentehuis te Dokkum

 

terug naar overzicht

© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie