Kollum en Heerenveense Boys in evenwicht · Foto('s): Andre van der Meulen
  Andre van der Meulen

Kollum en Heerenveense Boys in evenwicht

zaterdag 06 september 2014

In de eerste wedstrijd van het seizoen stonden net als het afgelopen jaar beide ploegen tegenover elkaar. Trok Kollum toen in een sterke wedstrijd met drie punten huiswaarts, vandaag wist de ploeg van Wierd Kuipers een 1-3 voorsprong niet ver de streep te trekken. Keerpunt was echter wel het geen voordeel geven van scheidsrechter Bakker toen Denny Nicolai vrije doortocht had om zijn ploeg eventueel op 1-4 te zetten. In de slotfase sleepte de thuisploeg er nog een gelijkspel uit.

In een waar kansenfestival in het eerste kwartier kreeg het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Al in de tweede minuut was het raak voor de thuisploeg, nadat en vrije trap in het doelgebied van Johan Vonk vanaf de lat voor de voeten kwam van Wilko in’t Veld en Vonk kansloos liet. Gelijk vanaf de aftrap zette de Kollumers aan en werd Romke Bos door een overtreding net buiten de zestien van een kans beroofd worden. Bekeken schoot Joop Pynacker het leer naast de muur, maar ook net naast de verkeerde kant van de paal. Nog binnen tien minuten spelen kwam Kolulm op gelijke hoogte, een uitstekende breedtepass kwam bij Jesper Spijkstra die na zijn tegenstander te hebben uitgekapt de bal panklaar lag voor de linke van Joop Pynacker geen moeite had om Peter Hoekstra van de Boys te passeren.

De kansen waren vervolgens aan beide kanten in overvloed. Zo moest Johan Vonk enkele keren handelend optreden, terwijl aan de andere kant Pynacker met een verwoestend schot de binnenkant van de paal raakte. Ook de sterk opkomende Denny Nicolai was met zijn rushes gevaarlijk. Achterin bij Kollum is een plaats ingeruimd voor Sander Gietema (over gekomen van de A’s) die zich moeiteloos aanpast en samen met Wierd de vries het hard van de verdediging vormt. Daar waar het kan probeert deze jonge speler voetballend de situaties op te lossen. Samen met Jesper Spijkstra en Iman Mirzadeh zeker een welkome versterking voor Wierd Kuipers. In een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd bleven beide ploegen vol op de aanval spelen en was het een wonder dat er niet meer goals te noteren vielen.

Na de thee bleef het voor het publiek een aantrekkelijke partij, al in de eerste minuut kreeg Hiele Nagel van de thuisploeg een dot van een kans, echter geheel vrij voor Johan Vonk schoot hij de bal hoog over. Vervolgens nam de ploeg van Wierd Kuipers het heft in handen en speelde volgens Kuipers een hele sterke fase en werd dit beloond met twee treffers. De 1-2 kwam voort uit een bekeken vrije trap van Wiebe Postma die de bal over de verdediging lepelde en Joop Pynacker op de juiste plaats stond en de trekker overhaalde. Nog geen vijf minuten later leek Kollum op rozen te zitten. Een lange bal van achteruit belande op het lichaam van Marinus Hoekstra die de bal prima meegaf aan de opkomende Denny Nicolai en met een bekeken voetbeweging schoot deze de 1-3 binnen.

Keerpunt in de wedstrijd

Halverwege de tweede helft, waarin Kollum uitstekend speelde en geen kansen weggaf en zelf enkele mogelijkheden kreeg, was het scheidsrechter Bakker die de tweede helft niet zijn sterkste fase had Kollum van de grote mogelijkheid om 1-4 te scoren door de neus boorde. Nadat eerst al Romke Bos met een vrije trap net aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen, was het opnieuw het sterk opkomen van Denny Nicolai die de bal mee kreeg van Marinus Hoekstra en vrij op doelman Hoekstra af kom gaan. Te gehaast zette Bakker echter de fluit naar de mond voor een overtreding op Marinus Hoekstra en hiermee het voordeel weg floot. De eerste wissel van de wedstrijd pakte voor Kollum verkeerd uit, Iman Merzadeh kwam de moegestreden Jesper Spijkstra vervangen en was de organisatie even zoek. Geheel vrijstaand was het Hiele Nagel de Vonk met een droog schot het nakijken gaf. Van een aantrekkelijke wedstrijd werd het spelbeeld nu rommelig en was het bij Kollum zaak de gelderen achterin te sluiten om de 2-3 over de streep te trekken.

In de 82ste minuut kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord, een lange bal kwam voor de geheel vrijstaande Ferdinand Bijma die Vonk passeerde. In de slotfase herpakte Kollum zich een beetje in kreeg via twee vrije trappen snel na elkaar, waarbij de tweede overtreding op Romke Bos onbestraft bleef, nog de kans de wedstrijd alsnog te winnen. In de scrimmage die uit de vrije trap kwam verdween de bal net naast de paal via een verdediger. De toegekende corner was het laatste wapenfeit van deze aantrekkelijk wedstrijd
Wierd Kuipers niet echt tevreden

Na afloop was de teleurstelling van zowel Wierd Kuipers als zijn assistent Tim Brandsma van het gezicht af te lezen. Voor rust kon het beide kanten op volgens Kuipers, maar in de sterke fase van de tweede helft moeten we de wedstrijd winnen en is toch de dubieuse beslissing van Bakker die voordeel wegfloot nadat Denny Nicolai al vrije doortocht had om eventueel 1-4 te scoren.

© Verslag: André van der Meulen

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00