Korfbalkraker voor Veenwouden · Foto('s): Thea Kommerie
  Thea Kommerie

Korfbalkraker voor Veenwouden

zondag 29 november 2015

Voor de korfballers van Veenwouden stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen Noveas op het programma na twee verloren uitwedstrijden in Drachtstercompagnie en Nieuwleusen. Noveas had net als Veenwouden nog geen wedstrijdpunten kunnen binnenhalen. Beide ploegen waren dus gebrand op de winst.

Voor Veenwouden was het op voorhand al een meer beladen wedstrijd. In de afgelopen week is de moeder van een van de speelsters van het team op jonge leeftijd overleden. Dit heeft een grote impact op het gehele team gehad. De spelers en speelsters van het tweede team waren dan ook als extra ondersteuning aanwezig op de bank.

Vol vuur gingen beide ploegen van start. De eerste aanval van de thuisploeg werd helaas verspeeld en de Steenwijkers profiteerden met een doorloopbal. Kort daarop was er het antwoord van Veenwouden met een uitstartbal naar achter de korf. De toon was gezet en gedurende de gehele wedstrijd bleven de ploegen aan elkaar gewaagd.

Na de eerste treffers van beide ploegen bleven de teams om en om scoren tot een stand van 4-4. Daarna wisten de gasten een klein gaatje te slaan van twee doelpunten en kwam de stand op 4-6. De thuisploeg bewees voldoende veerkracht te hebben en kwam weer terug op een gelijke stand. Net voor de pauze creëerden de Steenwijkers echter toch weer een voorsprong van twee doelpunten.

Na de pauze viel het eerste doelpunt net als bij het begin van de wedstrijd weer bij de gasten. Ook nu liet Veenwouden zich niet uit het veld slaan. Met twee doelpunten op rij kon het gat bijna weer worden gedicht. Helaas profiteerde Noveas van een vrije bal en was er weer sprake van een verschil van twee doelpunten. Met nog een tien minuten op de klok volgde er een strafworp tegen Veenwouden en moest de thuisploeg weer tegen een achterstand van drie doelpunten aankijken.

De laatste minuten die volgden werden bloedstollend voor spelers, reservespelers en het publiek. Middels een strafworp voor Veenwouden en een vrije bal werd de achterstand verkleind tot een doelpunt. De laatste minuten waren er nog enkele kansen aan beide zijden. Helaas voor Veenwouden werd hier niet meer van geprofiteerd. Eindstand werd dan ook 10-11.

Doelpunten Veenwouden: Henk Moorlag 3; Johannes de Boer, Anna Tadema en Simon Talsma allen 2 en Riemkje Keizer 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00