VV Dokkum D1 wint kwartfinale bekerwedstrijd · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VV Dokkum D1 wint kwartfinale bekerwedstrijd

zaterdag 30 april 2016

Naar deze wedstrijd is al een paar weken toegeleefd. In de klasse van D1 kan Dokkum geen kampioen meer worden, maar ze doen nog volop met de strijd mee in de KNVB beker.

Voor 30 april stond deze kwartfinale op papier en gingen we met een hele schare supporters op weg richting Finsterwolde. Na een autorit van bijna anderhalf uur arriveerden we met de hele stoet in Finsterwolde. Dokkum D1 was mooi op tijd aanwezig dus eerst even een lekkere warming-up. Leider Jordy moest met het 1e mee dus Ate de Haan had de regie in handen.

Dokkum liet gelijk al zien dat ze hier maar voor één doel waren en dat is winnen. Ze hadden meteen het beste van het spel en na wat kleine kansjes was het in de tiende minuut raak door een mooie intikker van Rudmer, 0-1. Er kwamen nog voldoende kansen om uit te bouwen naar een veilige voorsprong, maar toch gingen ze met 0-1 de kleedbox in.

Ook in de tweede helft was het gelijk Dokkum wat er bovenop zat met op het middenveld Dinand die veel werk verrichtte en de bal regelmatig veroverde om de aanval in te zetten. In de vijfde minuut was het 0-2 door Ismael. Dokkum bleek veel te sterk voor BNC nadat Renier net naast kopte. Even later was het Mohammed die beheersd de 0-3 maakte. En dan gaan ze natuurlijk denken dit geven wij niet meer uit handen maar BNC zette alles op alles om te scoren. Wat ze ook deden: 1-3.

En met nog drie minuten te voetballen kreeg zowaar BNC nog een penalty die beheersd werd ingeschoten, 2-3. En ja, dan duurt natuurlijk zo’n wedstrijd nog lang. Maar de achterhoede met Willem, Niek, Marco en Abe-Lars zetten alles op alles en met hier en daar een overtreding hielden ze goed stand. De ongeveer 70 supporters van BNC en Dokkum spoorden ze nog goed en sportief aan maar het bleef billenknijpend 2-3. Door naar de halve finale.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00