Nieuwe koers lokale omroepsector in Nederland · Foto('s): 

Nieuwe koers lokale omroepsector in Nederland

zaterdag 25 april 2015

Met de oprichting zaterdag van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen werd het veranderprogramma dat in 2011 in gang werd gezet afgerond. Het veranderprogramma heeft ervoor gezorgd dat de lokale omroepen een betrokken en betrouwbare speler zijn geworden in het publieke omroepbestel en in de leefwereld van iedere Nederlandse burger.

Streekomroep RTV NOF voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland onderstreept de nieuw ingeslagen weg. ‘Wij willen de uitdaging graag aangaan, echter zullen we daarbij zonder meer steun van gemeenten en bedrijven moeten houden’, aldus de programmaleiding. De verandering van koers is noodzakelijk omdat de veranderingen in overheidsbeleid, consumentengedrag en technologie een grote bedreiging vormen voor het voortbestaan van lokale omroepen. Zo is er o.a. een convenant ondertekend met de VNG over de nieuwe ambitie voor lokale omroepen in Nederland.

Streekomroep RTV NOF werkt de laatste jaren al volgens de nieuwe afspraken voor het lokaal toereikend media-aanbod. Dat leverde in 2014 een landelijke Award op voor de cross-mediale aanpak van de berichtgeving rondom de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Een enorme opsteker voor de omroep die draait op de inzet van tientallen vrijwilligers. ‘De laatste maanden zetten we heel sterk in op de realisatie van videoreportages van gebeurtenissen uit ons gebied, de kijkcijfers via bijv. Facebook zijn enorm’, ook de website vertoond nog steeds een stijgende lijn als het gaat om dagelijks bezoekers die de foto- en videoreportages uit Noordoost Friesland willen bekijken’, aldus het bestuur van de omroep.

Ook is er landelijk een collectieve infrastructuur opgezet voor de uitwisseling en distributie van programma’s. En worden omroepen gestimuleerd om samen te werken in de vorm van streekomroepen. In Fryslân werken een aantal omroepen sinds anderhalf jaar samen in het Regionaal Mediacentrum Noord & Oost Friesland. Deze maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de sector ook in de toekomst bereikbaar en relevant blijft.

Nieuwe koers lokale omroepsector in Nederland · Foto('s): 
Nieuwe koers lokale omroepsector in Nederland · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?