Brandweer Buitenpost wint de 36e Brandweerrally in Dokkum · Foto('s): 

Brandweer Buitenpost wint de 36e Brandweerrally in Dokkum

zondag 16 juni 2013

Zaterdag is het brandweerkorps van Buitenpost eerste geworden op de 36e brandweerrally van Dokkum. Korps Kollum werd tweede en Zeevang(Zaanstreek Waterland), mocht de derde prijs mee over de Afsluitdijk nemen.

In totaal deden er zestien korpsen aan de brandweerrally mee. Er waren in totaal 6 proeven, waarvan 1 in Dokkumer Nieuwe Zijlen, hier werd op tijd gekanood, inclusief een rebus. De tweede proef was bij de Wadopstapplaats nabij Wierum, hier moest men de Waddenzee in om verschillende formulieren met rampen te analyseren. De derde proef was in Aalsum, hier moest een persoon die op een brancard lag, door vier brandweermannen door een parcours worden getild.

De andere drie proeven, waren in Dokkum. Een bij de brandweerkazerne, waarbij de waterwinning zo snel mogelijk moest worden aangelegd om de hoogwerker te voeden. Als de hoogwerker water had, moesten twee personen vanuit de hoogwerker in een emmer richten en die vol water krijgen, zodat een boot werd aangetrokken. Op de Hoedemakersweg in Dokkum was een proef met het besparen van water, wat soms ook heel moeilijk bleek te zijn. De derde proef was bij Adfunturepark in de stad, hier moest in een bepaalde tijd zovaak mogelijk van een glijbaan worden afgegaan, waarbij men op een band zat.

Na de warme Chinese maaltijd, werden de prijzen uitgereikt door commandant Henk van der Veen aan de korpsen. Rond 18:30 uur begon het defilé, alle brandweervoertuigen die mee hadden gedaan gingen met zwaailicht en sirene door de stad. Bij nieuwbouwwijk de Trije Terpen werd iedereen uitgezwaaid en kon men rustig weer naar huis.

© Foto’s: Ben de Jager

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Brandweer Buitenpost wint de 36e Brandweerrally in Dokkum · Foto('s): 
Brandweer Buitenpost wint de 36e Brandweerrally in Dokkum · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio