Tweede Kamerleden VVD op werkbezoek bij Landschapsbeheer Friesland

woensdag 22 augustus 2012

Op vrijdag 24 augustus brengen Helma Lodders en Anne Wil Lucas een bezoek aan de provincie Fryslân. Zij gaan daar ervaren hoe de landschaps-beheersorganisaties, samen met vele vrijwilligers, werken aan de bescherming en ontwikkeling van landschap en natuur. Zij zijn deze dag de gast van Landschapsbeheer Nederland.

Natuurwoordvoerder Helma Lodders en de Friese Anne Wil Lucas (waterveiligheid) tonen beiden veel interesse in het werk van de Landschapsbeheersorganisaties. In Veenklooster kunnen zij dan ook rekenen op een gevarieerd programma. Zo zullen diverse medewerkers van Landschapsbeheer Friesland vertellen over hun inspanningen en daarbij ook meteen het resultaat laten zien. Denk bijvoorbeeld aan historische wandelpaden of de opvallende objecten van het project ‘12 Stekjes’, dat onlangs samen met Keunstwurk is opgeleverd.

De denkers
Bij een van de Stekjes zal nadrukkelijk worden stilgestaan, of beter gezegd: ‘stilgezeten’. Zo krijgen de Kamerleden op dit stekjes-kunstobject de gelegenheid om de indrukken van het bezoek eens rustig tot zich te nemen en plannen te maken om de ‘vanzelfsprekendheid van het landschap’ ook voor de toekomst te behouden.

Steun voor natuur en landschap noodzakelijk
Met de komende Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht organiseert Landschapsbeheer Nederland werkbezoeken voor kandidaat-Kamerleden van verschillende politieke partijen, om te laten zien hoe er gewerkt wordt aan de landschaps- en natuurbescherming in Nederland. Politieke steun voor een goed natuurbeleid blijft noodzakelijk in woorden en daden. Want behalve dat zowel mens als dier van het landschap genieten, verhoogt het ook de veiligheid in de vorm van waterberging, is het een werkplek voor vele vrijwilligers en vergroot het de mogelijkheden voor ondernemers in de recreatieve sector.

Volg RTVNOF op Twitter, vind RTVNOF leuk op Facebook.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio