Onderzoek naar zwerfafval Lauwers College Kollum

Vrijdag 14-07-2017
KOLLUM - Afgelopen week zijn de tweedeklassers van Lauwers College Kollum bezig geweest met een project over het milieu in de gemeente. Dit project was in samenwerking met gemeente Kollumerland c.a.

De leerlingen hebben onderzoek gedaan naar zwerfafval op het land en in het water en hebben daarbij ook naar de kwaliteit van het water in Kollum gekeken, om vervolgens met oplossingen te komen voor de zwerfafvalproblematiek in de gemeente.

De leerlingen hebben hun oplossingen vrijdagochtend gepresenteerd aan wethouder Jelle Boerema en ambtenaar milieuzaken Henk de Bruin. Zo kwamen leerlingen met het idee om prullenbakken een opvallende kleur te geven, een wedstrijd afval opruimen te houden, meer statiegeld te geven en een app te ontwikkelen met een beloningssysteem die inwoners meer bewust maakt van het zwerfaval in de gemeente.

Het winnende groepje heeft per persoon een vrijkaart gekregen voor een pretpark naar keuze. Een hele leuke prijs dus! Daarnaast kregen alle leerlingen nog een klein presentje van de gemeente.

terug naar overzicht
Onderzoek naar zwerfafval Lauwers College KollumOnderzoek naar zwerfafval Lauwers College KollumMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie