Oostergo neemt de punten mee uit Beetsterzwaag · Foto('s): Burt Sytsma
  Burt Sytsma

Oostergo neemt de punten mee uit Beetsterzwaag

zondag 14 september 2014

Zaterdagmiddag stond de tweede competitiewedstrijd op het programma in en tegen “De Sweach” uit Beetsterzwaag. Dat in een bosrijke omgeving de bomen nogal wat water lusten was aan het speelveld te merken. Het was hard en droog. Het team uit Ee werd deze middag spekkoper en nam de volledige winst naar huis. Het thuisteam speelde vanaf de eerste minuut vol op de aanval en probeerde de openingstreffer snel te maken.

Deze keer stond keeper Jelmer Hoekstra, en de verdediging, van Oostergo goed, en wisten daarmee de eerste twintig minuten goed te doorstaan. Daarna kantelde het spel, en kreeg Oostergo meer vat op de wedstrijd. Na een half uur spelen een vervelende botsing tussen Lars de Jong en de keeper van de Sweach. Het bleek later gelukkig mee te vallen. Beide teams kregen geen uitgespeelde mogelijkheden in de eerste helft zodat beide teams met de brilstand de kleedkamers in konden.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. Het waren voornamelijk de spelers uit Ee die overmacht vertoonden op het veld. In de 51ste minuut nam Lieuwe Sytsma een vrije trap vanaf twintig meter. Lars de Jong liep keurig mee met de verdediging van de gasten en kopte de bal fraai in het doel: 0-1. Op wat kleine onenigheden en overtredingen na liep de wedstrijd langzaam naar het einde. Trainer Huizing bracht wisselspelers Jacco de Jong, Rudger Veltman en Dirk jan Schreiber nog binnen de lijnen en die zorgden er mede voor dat de drie punten mee naar huis konden. Willem Huizing vond het allemaal geen hoogstaand voetbal en had het op meerdere punten graag beter gezien.

Maar na het laatste fluitsignaal om half vijf was er toch een kleine glimlach bij de coach te bespeuren. Rijk werd de club uit Beetsterzwaag vandaag niet, want er waren maar liefst vijf supporters van de club uit Ee. Het zal het mooie weer geweest zijn… laten we het daar maar op houden. Volgende week de thuiswedstrijd op sportpark “De Streng” in Ee tegen Suawoude.