Oostergo wint met ruime cijfers van Blija · Foto('s): Burt Sytsma Photography
  Burt Sytsma Photography

Oostergo wint met ruime cijfers van Blija

zaterdag 30 april 2016

Zaterdag stond alweer de laatste thuiswedstrijd van Oostergo op het programma. Op een prima bespeelbaar veld kwam de equipe van trainer Huizing in actie tegen Blija. In de eerste minuten was het de thuisploeg die de aanval zocht. In de derde minuut was het Johannes Huisman die met een schot de keeper van Blija verschalkte: 1-0. Helaas moest Huisman al snel het speelveld verlaten door een hamstring blessure.

De gasten kwamen ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van goalie Riemer Hoekstra, maar deze bewaarde de rust. Na ruim een half uur spelen was het Willem Sikkema die vanaf links de bal panklaar legde voor de mee opgekomen Lieuwe Sytsma, die de 2-0 binnenschoot. Enkele momenten later was er even onoplettendheid in de Oostergo verdediging en Blija maakte de aansluitingstreffer: 2-1. Voor de thee kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong door een doelpunt van Willem Sikkema.

In de tweede helft een matig spelend Oostergo. Blija scherpte een tandje bij en maakte in de 54ste minuut de 3-2. Hierna begon Oostergo wederom beter te voetballen. Blija leek het conditioneel niet meer bij te kunnen houden. Het was aanvaller Lars de Jong die met een prachtige volley de 4-2 in het net knalde. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kon de aanvoerder van Blija met 2 keer geel vertrekken. Oostergo bleef zoeken naar meer. Het waren Julius de Jong en Willem Sikkema die de wedstrijd definitief in het slot gooiden en de eindstand bepaalden op 6-2.

Oostergo speelt volgende week de laatste(uit)wedstrijd tegen Ouwe Syl. Met een laatste overwinning is nog nacompetitie voetbal mogelijk maar dan is het afhankelijk van de top 3; Franeker, Ternaard en met name Holwerd. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00