VIDEO: Ophef rondom verkiezingsvideo SGP Dantumadiel · Foto('s): Facebook
  Facebook

VIDEO: Ophef rondom verkiezingsvideo SGP Dantumadiel

zondag 18 maart 2018

Een video die zaterdag door de SGP Dantumadiel op facebook werd gezet in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande woensdag zorgde dit weekend voor gemengde reacties en werd weer offline gehaald. In het filmpje was lijsttrekker Tom Bakker te zien bij het winkelcentrum van Damwâld. Na enig gestuntel met een AH winkel-kar die niet past in die van de Lidl begint de SGP frontman in Dantumadiel tegenover een ‘toevallige passant’ een betoog over het gezinsleven.

‘Vreselijk al die echtscheidingen, wat een ellende komt daar allemaal uit voort. Psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen, om dan nog maar te zwijgen van opvoedingsproblemen’, zegt Bakker tegen zijn gesprekspartner. ‘Ja echtscheidingen gaan altijd ten koste van de kinderen, vraag het maar aan de meesters en juffrouws op school. Kinderen uit gebroken gezinnen is bijna altijd wat mee aan de hand’, in de optiek van Bakker. Op de verkiezingsavond van de SGP in De Nije Warf begin maart werd ook kort gesproken over de vraag hoe je schade na een echtscheiding voor kinderen kan beperken.

Via Facebook kwamen diverse reacties binnen die het niet eens waren met de mening van de SGP in de video.

‘Koefnoen in Damwâld, dat was mijn eerste reactie bij dit filmpje!’

Je moet je diep en diep schamen! Wat een onzin. De SGP heeft heel wat standpunten waar ik me wel in kan vinden maar dit, een schande! En dat uit een mond van een ‘gelovige’. Ik zou voorstellen eens met kinderen te gaan praten uit een gescheiden gezin, misschien gaan je ogen dan open!’

‘Mijn dochter is echt goed terecht gekomen!
Dus kinderen van niet gescheiden ouders komen goed terecht, ik moet even lachen!’

Op de website van de SGP Dantumadiel staat zondags te lezen: ‘Op zondag doen we niet aan politiek. We rusten uit’. Maar aan het einde van de middag werd de video na 19 uren online te hebben gestaan verwijderd van de facebook-pagina van de partij.

 

Bekijk hieronder een de bewuste video. In deel 1 het probleem en deel 2 de oplossingen van de SGP. 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?