Opzet Provinciaal Fries Regionaal Mediacentrum · Foto('s): 

Opzet Provinciaal Fries Regionaal Mediacentrum

dinsdag 14 oktober 2014

De Provincie Fryslân heeft afgelopen zomer besloten om voor 2014 en 2015 geld beschikbaar te stellen voor een onderzoek naar het opzetten van een Regionaal Mediacentrum in Friesland. Op deze manier wil de Provincie samen met de mediabedrijven in Fryslân onderzoeken op welke wijze ook in de toekomst regionale journalistiek gewaarborgd en geïnnoveerd kan worden.

Dit project heeft twee componenten: de samenwerking tussen de regionale kranten, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, de lokale omroepen in Friesland en Omrop Fryslân. Daarnaast zal er een Fries Multimediaal platform op internet ontwikkeld worden. Na afronding van de nodige voorbereidingen is de benoeming van een projectleider de concrete start van dit project. Siebe Annema, oud-uitgever van de Leeuwarder Courant, zal deze functie tot 1 januari 2016 op zich nemen.

Eerder al begonnen de lokale omroepen in Noord en Oost Friesland een samenwerking. ‘RMC Noord en Oost Friesland’. Dit initiatief staat los van hetgeen nu subsidie krijgt en werd het eerste Regionale Mediacentrum van Fryslân en bestaat uit Radio Stad Harlingen, Radio Eenhoorn (Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel), RTV Noordoost Friesland (Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a.), RTV Kanaal 30 (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) en Smelne FM (Smallingerland). Samen bedienen deze omroepen ruim 230.000 inwoners in Fryslân. De deelnemers aan het RMC Noord en Oost Friesland hebben de intentie uitgesproken samen te werken op het gebied van techniek, opleidingen, communicatie en programma’s. Door gezamenlijk cursussen te organiseren, apparatuur te delen en programma’s te maken worden kosten bespaard, wordt kwetsbaarheid voorkomen en kwaliteit bevorderd. Het is uitdrukkelijk niet de intentie dat de omroepen gaan fuseren.

Volg het RMC in Noord- en Oostfriesland voor de laatste wetenswaardigheden op Twitter via @rmcnof.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Opzet Provinciaal Fries Regionaal Mediacentrum · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 18:00 - 19:00
  Lytse Klankjes
  Jikke Wiersma
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar Muzyk
  Klaske Ferwerda
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
  Mark en Frank Spijkers
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?