Project P: ‘Geen protest op kinderfeest’ · Foto('s): 

Project P: ‘Geen protest op kinderfeest’

donderdag 16 november 2017

‘Gjin gesodemieter mei herjeskoppers tidens ús bernefeest!’, zo valt te lezen op Facebook. Daar is deze week een Project-P evenement aangemaakt door mensen die in actie willen komen tegen de aangekondigde anti-zwarte Pieten demonstratie aanstaande zaterdag in Dokkum. De stad is dan het toneel van de landelijke intocht van Sinterklaas.

Woensdag riep burgemeester Waanders van Dongeradeel al op om elkaars mening te respecteren. Maar de initiatiefnemers van het Project-P, zijn het daar niet helemaal mee eens. Ze roepen op om zaterdagochtend op onder andere de Friese grens en de Sintrale As de confrontatie te zoeken met de bussen met demonstranten, omdat ze niet willen dat de demonstranten tussen hun kinderen in staan. Voorgaande jaren waren er ook demonstraties tegen Zwarte Piet, dat zorgde bij beide laatste edities van de intocht voor escalatie en tientallen aanhoudingen.

 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?